Inflationen i Storbritannien fortsætter med at stige

Inflationen i Storbritannien i oktober endte på 11,1 procent. Det er ét procentpoint mere end i september.

Priserne fortsætter opad i Storbritannien i oktober. Det viser tal, som Office of National Statistics har offentliggjort onsdag.

De siger, at den årlige inflation i oktober lød på 11,1 procent. Det er 1,0 procentpoint højere end i september og 0,4 procentpoint højere end det forventede niveau på 10,7 procent.

Det er det højeste niveau, der er registreret i 40 år, og det er hovedsageligt de høje energipriser, der er med til at drive inflationen opad.

Tallet er også dårligt nyt for dansk økonomi, vurderer Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv.

Storbritannien er nemlig Danmarks fjerdestørste eksportmarked.

- Alene sidste år udgjorde den danske eksport til Storbritannien cirka 90 milliarder kroner, svarende til cirka seks procent af den samlede danske vareeksport.

- Det betyder, at i omegnen af 65.000 danske job er afhængige af eksporten til Storbritannien, skriver han i en kommentar.

Storbritanniens finansminister, Jeremy Hunt, siger i en pressemeddelelse, at der er tiltag på vej, som skal bremse inflationen.

- Det er vores opgave at hjælpe Bank of England (den britiske nationalbank, red.) i dens opgave med at få inflationen tilbage på sporet ved at omgås ansvarligt med statens finanser.

- Det kræver hårde, men nødvendige beslutninger omkring skat og offentlige udgifter for at få balance i regnskaberne, siger han ifølge Reuters.

Jeremy Hunt vil torsdag fremlægge regeringens forslag til et nyt statsbudget.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.