Iran hævder at have bygget supersonisk missil

Iran hævder at have bygget supersonisk missil. Der har dog ikke været test af et sådan missil ifølge Reuters.

Lederen af luftvåbnet i Irans Revolutionsgarde, Amir Ali Hajizadeh, siger ifølge Reuters torsdag til Tasnim, at Iran har bygget et supersonisk missil. (Arkivfoto). <i>Unknown/Ritzau Scanpix</i>

Lederen af luftvåbnet i Irans Revolutionsgarde, Amir Ali Hajizadeh, siger ifølge Reuters torsdag til Tasnim, at Iran har bygget et supersonisk missil. (Arkivfoto). Unknown/Ritzau Scanpix

Iran har ifølge nyhedsbureauet Tasnim, der fungerer som et semi-officielt nyhedsbureau for magthaverne i Iran, bygget et hypersonisk missil.

Tasnim henviser torsdag til en lederen af luftvåbnet i Irans Revolutionsgarde, der er en del af den iranske hær, Amir Ali Hajizadeh.

- Dette missil kan nå så høj en hastighed og manøvrere ind og ud af atmosfæren. Det vil ramme fjendens anti-missil-systemer og er et stort skridt frem inden for missil-teknologi, siger han ifølge Tasnim.

Hypersoniske våben er blandt andet missiler, der kan nå en hastighed på over fem gange lydens hastighed. Eller med andre ord: Over halvanden kilometer i sekundet.

Et missil med den fart og samtidig muligheden for at sende det afsted i en kompleks bane gør det svært at skyde ned for anti-missil-systemer.

Nyhedsbureauet Reuters noterer sig, at der ikke har været beretninger om nogen test af et sådan hypersonisk missil fra iransk side.

Selv om Iran har udviklet en stor militærindustri i Iran, har vestlige militæranalytikere ofte Iran mistænkt for at overdrive kapaciteten, skriver Reuters.

Bekymringer om Irans missilprogrammer var dog med i overvejelserne, da USA i 2018 under præsident Trump forlod atomaftalen med Iran. Aftalen skulle forhindre Iran i at udvikle atomvåben.

I sidste uge oplyste statsmedier i Iran ifølge Reuters, at Iran har testet en Ghaem 100-raket. Den er i stand til at sætte en satellit på 80 kilo i kredsløb 500 kilometer fra Jordens overflade.

USA betragter sådanne test som "destabiliserende". Her er frygten, at en sådan raket kan bruges til at transportere et en atombombe.

Iran har benægtet, at landet forsøger at udvikle atomvåben.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk