Italiens premierminister har sagsøgt journalist

Journalisten og forfatteren Roberto Saviano sagsøg for æreskrænkelser af premierminister.

Italiens nye premierminister, Giorgia Melon1, har sagsøgt journalisten og forfatteren Roberto Saviano for æreskrænkelser.

Sagsanlægget kommer efter at Saviano, som er kendt for sine afsløringer af mafiaen i blandt andet bogen "Gomorra", har kritiseret Melonis syn på indvandring. Straframmen i sagen er op til tre års fængsel. <i>Alberto Pizzoli, Andreas Solaro/Ritzau Scanpix</i>

Italiens nye premierminister, Giorgia Melon1, har sagsøgt journalisten og forfatteren Roberto Saviano for æreskrænkelser. Sagsanlægget kommer efter at Saviano, som er kendt for sine afsløringer af mafiaen i blandt andet bogen "Gomorra", har kritiseret Melonis syn på indvandring. Straframmen i sagen er op til tre års fængsel. Alberto Pizzoli, Andreas Solaro/Ritzau Scanpix

Italiens nye premierminister, Giorgia Melon1, har sagsøgt journalisten og forfatteren Roberto Saviano for æreskrænkelser.

Sagsanlægget kommer efter at Saviano, som er kendt for sine afsløringer af mafiaen i blandt andet bogen "Gomorra", har kritiseret Melonis syn på indvandring. Straframmen i sagen er op til tre års fængsel.

Bogen, der skildrer den napolitanske Camorra-mafia, blev en international bestseller.

Den er også er filmatiseret og har medført, at Saviano har måttet leve med politibeskyttelse på grund af mordtrusler fra mafiaen.

Udtalelsen om Meloni faldt under et tv-interview i december 2020, da hun ledede det lille nationalkonservative oppositionsparti Italiens Brødre.

Saviano blev bedt om en kommentar til, at en seks måneder gammel baby fra Guinea omkom, da en båd med migranter forliste i Middelhavet.

Journalisten rettede en anklagende pegefinger mod Meloni og Matteo Salvini, lederen det yderliggående højreparti Ligaen, som nu er en del af Melonis regeringskoalition.

– Til Meloni og Salvini vil jeg bare sige: I er nogle djævle. Hvordan kunne I, sagde han.

Både Meloni og Salvini sagsøgte derefter Saviano for ærekrænkelse. Melonis sag indledes tirsdag, mens sagen, som Salvini har anlagt, er berammet til februar.

PEN International, der kæmper for ytringsfrihed, har bedt Meloni om at opgive sagen med den italienske aktivist.

– Ved at forfølge denne sag, sender du som premierminister en skræmmende melding til alle journalister og forfattere i dette land, så de måske ikke længere tør tale frit, fordi de vil frygte repressalier, hedder det i et brev fra PEN til premierministeren.

Melonis regering har anlagt en hård linje, når det gælder flygtninge og migranter.

I sidste uge afviste Italien at lade redningsfartøjer med flere hundrede om bord at lægge til kaj i Italien.

Dette udløste en strid med Frankrig, som derefter tog imod et af de pågældende skibe, det norske Ocean Viking. /ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.