Italienske borgmestre opfordrer Draghi til at blive

Flere end 1000 borgmestre har bedt Italiens premierminister, Mario Draghi, om at genoverveje tilbagetrækning.

Mario Draghis begæring om at stoppe som premierminister i Italien vækker bekymring i flere af landets kommuner. <i>Roberto Monaldo/Ritzau Scanpix</i>

Mario Draghis begæring om at stoppe som premierminister i Italien vækker bekymring i flere af landets kommuner. Roberto Monaldo/Ritzau Scanpix

Borgmestre lige fra Rom over Venedig til Firenze beder nu indtrængende premierminister Mario Draghi om at genoverveje sin tilbagetrækning fra embedet.

Det gør de i en fælles erklæring, hvor Draghi opfordres til at blive for at styre landet igennem inflation, EU-reformer og krig. Flere end 1000 borgmestre har skrevet under på erklæringen.

- Regeringen må fortsætte, står der blandt andet.

Mario Draghi indgav torsdag sin opsigelse til landets præsident, Sergio Mattarella, som bad premierministeren om at genoverveje beslutningen og se, om det var muligt at lade regeringen fortsætte, indtil der er valg næste år.

Mario Draghi ventes at tale til det italienske parlament onsdag og afklare fremtidsplanerne omkring sin rolle i den italienske regering.

Draghi har siden februar 2021 været leder af en bredt sammensat regering, der spænder fra det yderste højre til langt ud på venstrefløjen. Den består af partier, som ofte ikke har kunnet samarbejde, men som valgte at gå sammen under coronapandemien.

Under Draghis ledelse har Italien oplevet en politisk og økonomisk stabilitet, som er en sjældenhed i støvlelandet.

Men samarbejdet vaklede for alvor, da Femstjernebevægelsen (M5S), der ofte beskrives som et populistisk parti, nægtede at stemme for et forslag om hjælp til firmaer og borgere, der er berørt af de økonomiske konsekvenser af krigen i Ukraine.

Afstemningen blev set som en afstemning om tillid til Draghi, og premierministeren annoncerede sin afsked.

Borgmestrene siger i erklæringen, at de ser til i en tilstand af "modløshed og bekymring".

- Vores byer har på nuværende tidspunkt ikke råd til en krise, der betyder immobilitet og splittelse, når vi har brug for handlekraft, troværdighed og alvor, står der i erklæringen.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden