Johnson vil annoncere militærhjælp i tale til Ukraines parlament

Storbritannien er klar til at sende yderligere hjælp til Ukraine i form af blandt andet gps-udstyr.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, skal tirsdag holde en videotale for det ukrainske parlament. (Arkivfoto) <i>Peter Byrne/Ritzau Scanpix</i>

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, skal tirsdag holde en videotale for det ukrainske parlament. (Arkivfoto) Peter Byrne/Ritzau Scanpix

Den britiske premierminister, Boris Johnson, vil tirsdag annoncere yderligere 300 millioner pund i militærhjælp til Ukraine. Det vil ske i en videotale til det ukrainske parlament.

Dermed bliver Johnson den første udenlandske leder til at holde tale i Ukraines parlament, siden landet blev invaderet af Rusland 24. februar.

I talen vil den britiske premierminister hylde Ukraines modstand over for russerne. Samtidig vil han trække paralleller til Anden Verdenskrig.

- Da mit land stod over for truslen om invasion under Anden Verdenskrig, fortsatte vores parlament - ligesom jeres - med at mødes under hele konflikten, vil Johnson blandt andet sige ifølge et uddrag af talen offentliggjort af premierministerens kontor.

Den nye militære støtte fra Storbritannien til Ukraine vil omfatte elektronisk krigsførelsesudstyr, gps-udstyr og radarudstyr til brug om natten.

Beløbet, som Storbritannien vil sende hjælp for, svarer til omkring 2,6 milliarder danske kroner.

Johsnons tale til parlamentet kommer, omkring en måned efter at den britiske premierminister besøgte præsident Volodymyr Zelenskyj i Ukraine.

Mødet fandt sted i hovedstaden Kyiv. Også her lovede Johnson militærhjælp til Ukraine i form af 120 pansrede køretøjer og anti-skib-missiler.

I sidste annoncerede Storbritannien desuden planer om at sende pansrede køretøjer til Ukraine. Køretøjerne er i stand til at affyre missiler mod invaderende russiske fly.

Den russiske regering har kritiseret vestlige lande for at optrappe krigen ved at sende militært udstyr. Rusland har advaret om, at det vil være i sin gode ret til at reagere på "enhver eskalering".

I sin tale tirsdag vil Storbritanniens premierminister desuden gentage sin kritik af Ruslands igangværende invasion.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.