Justitsminister: Jeg tog beslutningen om at ransage Trumps hjem

Justitsminister Merrick Garland bekræfter, at FBI gennemsøgte Trumps hjem for hemmelige dokumenter.

USA's justitsminister, Merrick Garland, bekræfter, at det var ham, der søgte en ransagning af tidligere præsident Donald Trumps hjem. Men han siger ikke hvorfor. <i>Evelyn Hockstein/Reuters</i>

USA's justitsminister, Merrick Garland, bekræfter, at det var ham, der søgte en ransagning af tidligere præsident Donald Trumps hjem. Men han siger ikke hvorfor. Evelyn Hockstein/Reuters

USA's justitsminister, Merrick Garland, bekræfter torsdag, at føderale agenter har foretaget en ransagning af Donald Trumps ejendom for at kunne fastslå, om den tidligere præsident ulovligt fjernede klassificerede dokumenter, da han forlod Det Hvide Hus.

Garland siger til journalister, at han godkendte beslutningen. Men han svarer ikke på spørgsmål fra journalisterne.

- Jeg godkendte personligt beslutningen om at søge en ransagningskendelse i denne sag, siger han.

Han fortæller, at justitsministeriet har bedt en domstol om, at den ransagningskendelse, der indgår i sagen, offentliggøres. Han henviser til den "betydelige offentlige interesse".

Mange kommentatorer havde på forhånd gættet på, at Garland intet ville sige om ransagningen af Trumps hjem Mar-a-Lago i delstaten Florida.

Det var forbundspolitiet FBI, som mandag ransagede Trumps hjem.

Garland fordømmer de "ubegrundede angreb", der er blevet rettet mod justitsministeriet og FBI efter ransagningen.

Trump selv kaldte det et mørk kapitel i USA's historie.

- Det er mørke tider for vores land, hvor mit smukke hjem, Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, lige nu belejres, ransages og besættes af en stor gruppe FBI-agenter. Dette er aldrig før sket for en præsident i USA, skrev han på sit eget sociale medie.

Ifølge avisen New York Times var Trump allerede for flere måneder siden blevet stævnet med krav om at udlevere de hemmelige dokumenter, som han ulovligt havde taget med sig til Florida. Den type dokumenter skal bevares i det amerikanske nationalarkiv.

Der er også spekulationer om, at FBI har ledt efter materiale, der kan sættes i forbindelse med Trump-tilhængeres storm på USA's kongres 6. januar sidste år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.