Kilder siger russisk oliechef falder ud af vindue og dør

Russisk olieselskabs formand, Ravil Maganov, dør under uklare omstændigheder. Kritiserede krigen i Ukraine.

Lukoils Ravil Maganov (til højre) sammen med Ruslands præsident, Vladimir Putin (til venstre), i november 2019, efter han har modtaget en medalje - Aleksander Nevskij-ordenen. Ravil Maganovs selskab oplyser, at han er død efter alvorlig sygdom. Kilder siger, at han faldt ud af et hospitalsvindue. <i>Sputnik/Reuters</i>

Lukoils Ravil Maganov (til højre) sammen med Ruslands præsident, Vladimir Putin (til venstre), i november 2019, efter han har modtaget en medalje - Aleksander Nevskij-ordenen. Ravil Maganovs selskab oplyser, at han er død efter alvorlig sygdom. Kilder siger, at han faldt ud af et hospitalsvindue. Sputnik/Reuters

Det store russiske olieselskab Lukoil oplyser torsdag, at dets formand, Ravil Maganov, er død efter "alvorlig sygdom". Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Flere russiske medier og nyhedsbureauet Reuters citerer kilder for at sige, at den 67-årige Ravil Maganov er død efter at være faldet ud af et vindue på et hospital i Moskva torsdag morgen.

- Det er med dyb beklagelse, vi må meddele, at Ravil Maganov er gået bort efter alvorlig sygdom, lyder det i en erklæring fra Lukoil. Men der står intet om dødsårsagen.

Maganov er den seneste af en række højt placerede forretningsfolk i Rusland, der er døde under mystiske omstændigheder ifølge det britiske medie BBC.

Kort efter at Rusland i februar invaderede Ukraine, opfordrede Lukoils bestyrelse til, at krigen skulle stoppes. Så hurtigt som muligt. Og olieselskabet udtrykte sin sympati med ofrene for "denne tragedie".

I maj døde en af Lukoils direktører, Aleksander Subbotin. Under uklare omstændigheder, skriver BBC.

Maganov blev formand for Lukoils bestyrelse for to år siden. Han har arbejdet for olieselskabet, der er det næststørste i Rusland, siden 1993.

Hospitalet, hvor Maganov faldt ud af vinduet, kaldes Kremls hospital. Det er folk fra Ruslands politiske elite og toppen i erhvervslivet, der tæller blandt dets patienter.

Det regnes for Ruslands bedste hospital.

- I morges faldt Maganov ud af et vindue i Det Centrale Klinikhospital. Han døde af sine skader, skriver nyhedsbureauet Interfax og citerer en "informeret" kilde.

En erhvervsavis, RBC, har en tilføjelse. Det skriver, at Maganov faldt ud af et vindue på sjette etage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.