Kina slækker på karantænekrav til glæde for erhvervslivet

Mens kinesere sidder i nedlukning i nogle dele af landet, slækkes karantænekrav nationalt.

Kina har fastholdt en strategi med nedlukninger for at kvæle et hver udbrud af corona, selv efter store dele af verden er gået væk fra den strategi. Nu lemper kineserne lidt på strategien. (Arkivfoto). <i>Tingshu Wang/Reuters</i>

Kina har fastholdt en strategi med nedlukninger for at kvæle et hver udbrud af corona, selv efter store dele af verden er gået væk fra den strategi. Nu lemper kineserne lidt på strategien. (Arkivfoto). Tingshu Wang/Reuters

Kinas Nationale Sundhedskommission har fredag morgen dansk tid udsendt opdaterede og mindre strenge coronarestriktioner.

Blandt andet skæres antallet af karantænedage for rejsende til Kina.

Tidligere var kravet syv dages karantæne i regeringsgodkendte faciliteter og tre dages hjemmekarantæne.

Nu skæres den centraliserede karantæne til fem dage. Herefter følger tre dages observation i hjemmet.

Karantænedagene for nære kontakter skæres med samme antal dage.

Hongkongs Hang Seng-indeks er steget kraftigt ovenpå udmeldingen. Også rejserelaterede aktier som China Eastern Airlines stiger. Det gælder også det toneangivende CSI 300-indeks i Shanghai.

Kina har holdt fast i en politisk kurs, hvor målet er ingen eller så lidt coronaspredning som muligt. Imens er store dele af resten af verden gået væk fra den tilgang.

Tilgangen har haft store økonomiske omkostninger. Både for det lokale kinesiske erhvervsliv men også for verdenshandlen i det omfang, at nedlukningerne har påvirket infrastruktur såsom havne.

Mens Kinas Nationale Sundhedskommission er kommet med mindre strenge karantænekrav, har kinesiske myndigheder andre steder indført flere restriktioner.

Det sker, da antallet af smittetilfælde i Kina er det højeste i flere måneder. Millioner af kinesere må derfor holde sig hjemme lige nu, og der meldes om rekordtal i Beijing og millionbyen Zhengzhou.

Den landsdækkende stigning i Kina er dog stadig lille, hvis man ser på tallene i en international sammenhæng.

Ifølge nyhedsbureauet AFP betyder de nye regler også, at Kina går fra tre klassifikationer af områder til to. Nu er et område enten høj-risiko eller lav-risiko.

Det tager et område fem dage uden nye corona-tilfælde, før det klassificeres som lav-risiko.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.