Kinas præsident og EU's ledere mødes virtuelt om Ukraine

Ukraine er på dagsordenen, når Xi Jinping fredag mødes med EU's præsident og EU-Kommissionens formand.

Kinas præsident, Xi Jinping, vil på en videokonference fredag mødes med blandt andre præsidenten for Det Europæiske Råd, Charles Michel (billedet). EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, samt EU's udenrigschef, Josep Borrell, deltager også i drøftelserne ligesom den kinesiske premierminister, Li Keqiang. <i>John Thys/Ritzau Scanpix</i>

Kinas præsident, Xi Jinping, vil på en videokonference fredag mødes med blandt andre præsidenten for Det Europæiske Råd, Charles Michel (billedet). EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, samt EU's udenrigschef, Josep Borrell, deltager også i drøftelserne ligesom den kinesiske premierminister, Li Keqiang. John Thys/Ritzau Scanpix

Kinas præsident, Xi Jinping, vil på en videokonference fredag virtuelt mødes med blandt andre EU's præsident og EU-Kommissionens formand. Det oplyser Kinas udenrigsministerium.

Xi deltager i topmødet sammen med sin premierminister, Li Keqiang, lyder det videre.

Det er Kinas første bekræftelse af, at et Kina-EU-topmøde vil finde sted i denne uge.

Begivenheden er blevet udsat flere gange som følge af Ukraine-konflikten og forværrede relationer mellem Kina og de europæiske hovedstæder.

Fra EU's side deltager præsidenten for Det Europæiske Råd, Charles Michel, EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og EU's udenrigschef, Josep Borrell.

Drøftelserne på topmødet vil være koncentreret om krigen i Ukraine.

- Det gælder det internationale samfunds bestræbelser på at støtte Ukraine, den dramatiske humanitære krise, der er forvoldt af Ruslands aggression og den destabilisering, som det har medført for den internationale orden, hedder det i en pressemeddelelse fra Det Europæiske Råd.

Kina og Rusland udsendte onsdag flere erklæringer om, at de to store lande fortsat vil styrke deres strategiske partnerskab og tale med én stemme.

Udenrigsministrene fra de to lande, Ruslands Sergey Lavrov og hans kinesiske modpart, Wang Yi, siger ifølge nyhedsbureauet Tass, at de er enige om at styrke deres udenrigspolitiske koordination i forhold til globale anliggender.

De vil samtidig styrke bilateralt samarbejde.

Blandt de globale konflikter og kriser, som de to ministre drøftede, var Afghanistan, Centralasien, det iranske atomprogram og spændingerne på Koreahalvøen.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.