Knivbevæbnet palæstinensisk kvinde skudt på Vestbredden

En kvinde med en kniv angreb israelske soldater på rutinemæssig sikkerhedsopgave, siger militæret.

Israelske soldater på patrulje på den besatte Vestbred.  En knivbevæbnet palæstinensisk kvinde, som truede en israelsk soldat i Al-Aroub på Vestbredden, blev onsdag skudt og dræbt, oplyser den israelske hær. (Arkivfoto) <i>-/Ritzau Scanpix</i>

Israelske soldater på patrulje på den besatte Vestbred. En knivbevæbnet palæstinensisk kvinde, som truede en israelsk soldat i Al-Aroub på Vestbredden, blev onsdag skudt og dræbt, oplyser den israelske hær. (Arkivfoto) -/Ritzau Scanpix

En knivbevæbnet palæstinensisk kvinde, som truede en israelsk soldat i Al-Aroub på Vestbredden, blev onsdag skudt og dræbt, oplyser den israelske hær.

De palæstinensiske sundhedsmyndigheder bekræfter, at kvinden blev skudt og døde af sine kvæstelser.

- Hun blev ramt af et skud i overkroppen, oplyser de.

Ifølge den israelske hær gik kvinden hen imod israelske soldater og forsøgte at stikke en soldat med kniv.

- En person med en kniv angreb soldater fra det israelske forsvar, som gennemførte en rutinemæssig sikkerhedsopgave. Militæret reagerede ved at åbne ild, siger hæren i en presseerklæring.

Landsbyen Al-Aroub ligger nord for Hebron på den israelsk besatte Vestbred. Der ligger en palæstinensisk flygtningelejr ved landsbyen.

De Palæstinensiske Fangers Klub siger, at den 31-årige kvinde tidligere i år kortvarigt var fængslet af Israel. Der blev ikke oplyst yderligere detaljer.

Vold har ulmet på Vestbredden siden 2014, hvor amerikanskledede fredsforhandlinger gik i hårdknude. I de seneste uger har der været tegn på eskalerende vold og uro - blandt andet ved dødelige palæstinensiske angreb i Israel.

19 israelere - de fleste civile - er blevet dræbt ved angreb udført af palæstinensere og israelske arabere sidst i marts.

De israelske regeringsstyrker har svaret igen med razziaer i selve Israel og på Vestbredden - navnlig i brændpunktet i det nordlige distrikt ved Jenin.

Tre israelske arabere, som angreb israelere, er blevet dræbt. Også en palæstinensisk politimand er blevet dræbt. På Vestbredden er 36 palæstinensere blevet dræbt. Det har overvejende været formodede militante, men også civile - heriblandt en journalist - der er blev dræbt.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.