Kofod om mulige missiler i Polen: Stærkt bekymrende

Jeppe Kofod er bekymret, men understreger, at der endnu ikke er klarhed over, hvad der er sket i Polen.

Danmark er sammen med allierede ved at afklare, hvad der er sket i Polen, siger Danmarks fungerende udenrigsminister, Jeppe Kofod. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Danmark er sammen med allierede ved at afklare, hvad der er sket i Polen, siger Danmarks fungerende udenrigsminister, Jeppe Kofod. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det vælter tirsdag aften ind med europæiske reaktioner i kølvandet på endnu ubekræftede meldinger om, at et russisk missil har dræbt to i Polen.

Også den fungerende danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), har udtalt sig.

- Stærkt bekymrende oplysninger, vi får fra Polen. Mine tanker er med det polske folk. Vi er i tæt kontakt med Polen og vores øvrige allierede i Nato.

- Vi ved endnu ikke, præcis hvad der er sket på jorden. Det er vi ved at afklare sammen med vores allierede, skriver Jeppe Kofod på Twitter.

Det amerikanske nyhedsbureau AP skrev tidligere tirsdag aften, at en unavngiven amerikansk efterretningskilde siger, at et russisk missil har ramt Polen nær den ukrainske grænse og dræbt to personer.

Det er ikke bekræftet og afvises af Rusland.

Men flere af Polens Nato-allierede har allerede understreget deres støtte. Blandt dem er de baltiske lande, Estland, Letland og Litauen.

Den litauiske præsident, Gitanas Nauseda, skriver på Twitter:

- Bekymrende nyt fra Polen her til aften om mindst to eksplosioner. Vi er i tæt kontakt med vores polske venner. Litauen står stærkt og solidarisk sammen med Polen. Hver en centimeter af Natos territorie må forsvares!

Letlands forsvarsminister, Artis Pabriks, er klar til at hjælpe med at forsvare Polens luftrum og "en del af Ukraines territorie".

- En mulighed vil være at lave en aftale mellem Natos medlemslande og Polen om at bidrage med yderligere forsvar i luften - herunder dele af Ukraines territorie, skriver han på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Også Belgiens premierminister, Alexander De Croo, har reageret.

- Vi er alle en del af Nato-familien, understreger han.

Polens medlemskab af Nato betyder, at et eventuelt russisk angreb i landet potentielt vil kunne føre til et modsvar fra landene.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.