Kong Charles og sønner vil føre dronnings kiste gennem Londons gader

Onsdag eftermiddag bliver afdøde dronning Elizabeth ført på kanonvogn fra Buckingham Palace til parlamentet.

Trofaste royalister har sikret sig første række på boulevarden The Mall med Buckingham Palace for enden. Onsdag eftermiddag passerer en kanonvogn med den afdøde dronning Elizabeths kiste. Den skal til parlamentet, hvor den skal ligge castrum doloris. Op mod trekvart million briter ventes her at kunne sige et personligt farvel til dronningen. <i>Kevin Coombs/Reuters</i>

Trofaste royalister har sikret sig første række på boulevarden The Mall med Buckingham Palace for enden. Onsdag eftermiddag passerer en kanonvogn med den afdøde dronning Elizabeths kiste. Den skal til parlamentet, hvor den skal ligge castrum doloris. Op mod trekvart million briter ventes her at kunne sige et personligt farvel til dronningen. Kevin Coombs/Reuters

Klokken 15.22 onsdag går portene op på Buckingham Palace i London, og her vil kisten med afdøde dronning Elizabeth blive ført på en kanonvogn til parlamentet for at ligge castrum doloris.

Bag kisten gennem Londons gader vil i første række gå kong Charles og hans to sønner, William og Harry. Det rapporterer Reuters.

Processionen ventes at blive fulgt af en meget stor menneskemængde på ruten.

Store dele af det indre London er blevet afspærret for trafik.

Dronning Elizabeth døde torsdag i sidste uge på sit slot Balmoral i Skotland. Hendes kiste blev herfra ført til Edinburgh, hvor der har været flere officielle ceremonier.

Tirsdag aften blev kisten fløjet til et regnfuldt London og kørt til den royale families bolig i Buckingham Palace. Titusinder af mennesker var mødt op for at følge begivenheden.

BBC melder onsdag formiddag, at en flere kilometer lang kø er ved at danne sig langs Themsen af folk, der ønsker at defilere forbi kisten, når den bliver opstillet i parlamentet, Westminster.

Det skønnes, at trekvart million mennesker vil få mulighed for at deltage.

Den officielle bisættelse af dronningen finder sted mandag, blandt andet med deltagelse af dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.