Kongresudvalg mener at have nok beviser til at tiltale Trump

Der er nok beviser til at tiltale Trump for ulovligt forsøg på fastholdelse af magten, mener 6. januar-udvalg.

Demokraten Adam Schiff (i midten) mener, at justitsministeriet må undersøge enhver troværdig påstand om kriminel aktivitet fra Trumps side. <i>Andrew Harnik/Ritzau Scanpix</i>

Demokraten Adam Schiff (i midten) mener, at justitsministeriet må undersøge enhver troværdig påstand om kriminel aktivitet fra Trumps side. Andrew Harnik/Ritzau Scanpix

Medlemmer af det udvalg, som efterforsker et stormløb på den amerikanske Kongres 6. januar sidste år, har fundet nok beviser, til at justitsministeriet bør overveje at rejse en straffesag mod Donald Trump.

Det fortæller medlemmer af udvalget søndag ifølge nyhedsbureauet AP.

Den tidligere præsident kan i så fald tiltales for ulovligt at have forsøgt at omstøde resultatet af præsidentvalget i 2020.

Demokraten Adam Schiff mener, at justitsministeriet må undersøge "enhver troværdig påstand om kriminel aktivitet fra Trumps side".

De offentlige høringer i 6. januar-udvalget gik i gang natten til fredag dansk tid.

Udvalget vil til bunds i, hvad der skete, da hundredvis af tilhængere af den afgående præsident, Donald Trump, med vold trængte ind i kongresbygningen i Washington D.C. den 6. januar 2021.

Udvalget forsøger at redegøre for, hvordan Trump kom med falske påstande om, at der var fusket med valget, til trods for at flere rådgivere fortalte ham noget andet, og hvordan han forsøgte at underminere Joe Bidens valgsejr i november 2020.

Ifølge udvalget er Trumps kampagnechef, Bill Stepien, blandt de personer, der efter planen skal afhøres mandag. Under høringen vil der være fokus på Trumps forsøg på at sprede løgne om et "stjålet valg".

Derudover vil yderligere beviser blive frigivet under høringer i løbet af ugen. Disse beviser vil ifølge udvalget vise, hvordan Trump og hans rådgivere gjorde en "massiv indsats" for at sprede misinformation og presse justitsministeriet til at hoppe med på hans falske påstande.

Ligeledes opfordrede Trump ifølge 6. januar-udvalget daværende vicepræsident Mike Pence til at afvise valgmandsstemmer og blokere godkendelsen af 2020-valgresultatet den 6. januar 2021.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden