Krim-leder: Ukrainske styrker har angrebet boreplatforme

Tre personer meldes sårede, og syv er savende, efter at Ukraine angiveligt har angrebet boreplatforme.

Tre boreplatforme nær Krim-halvøen blev mandag angiveligt angrebet af ukrainske styrker. Billedet her er fra området i Sortehavet nær Krim, men ikke af de angrebne platforme. (Arkivfoto). <i>Ho/Reuters</i>

Tre boreplatforme nær Krim-halvøen blev mandag angiveligt angrebet af ukrainske styrker. Billedet her er fra området i Sortehavet nær Krim, men ikke af de angrebne platforme. (Arkivfoto). Ho/Reuters

Lederen af den russiskkontrollerede Krim-halvø siger, at boreplatforme i området mandag er blevet angrebet af ukrainske styrker.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er den første melding om et angreb mod offshore energiinfrastruktur ved Krim, siden Rusland 24. februar invaderede Ukraine, skriver AFP.

- Vi kan bekræfte, at der er tre tilskadekomne, og syv er meldt savnede. Vi kan garantere, at eftersøgningen fortsætter, skriver Krim-leder Sergej Aksjonov på kommunikationstjenesten Telegram.

Sergej Aksjonov blev af Rusland indsat som guvernør på Krim-halvøen, efter at russerne annekterede den i 2014.

Ifølge guvernøren gik ukrainske styrker mandag efter tre forskellige boreplatforme. Det udløste en evakuering af 94 personer.

Der forblev angiveligt 15 soldater på platformene.

Der er iværksat en eftersøgning både til vands og fra luften.

Boreplatformene tilhører olie- og gasselskabet Tjernomorneftegaz, der har base på Krim-halvøen. Selskabet har været underlagt amerikanske sanktioner siden 2014. Det opererer i Sortehavet og Det Azovske Hav.

Aksjonov siger, at der kun er ofre på én boreplatform efter mandagens påståede angreb. Ingen på de to andre er kommet til skade, siger Olga Kovitidi, der er senator på Krim-halvøen, til det russiske nyhedsbureau RIA.

Der er mandag aften ingen meldinger fra ukrainsk side om angrebet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.