Kriminelle drev falsk politistation i indisk delstat i otte måneder

Kriminelle bar politiuniformer og havde falske politiskilte, men havde egne våben på falsk politistation.

Flere medlemmer af en kriminel bande i det østlige Indien er blevet anholdt, efter at de gennem flere måneder har udgivet sig for at være politibetjente på en falsk politistation for at presse penge ud af almindelige borgere.

Det oplyser en embedsmand fra det rigtige politi i delstaten Bihar til AFP.

- De kriminelle bar rigtige uniformer og var forsynede med falske politiskilte. De var desuden bevæbnet med deres egne pistoler, siger embedsmanden D.C. Srivastava til AFP.

Episoder, hvor svindlere udgiver sig for at være politifolk eller soldater er almindelige i Indien, hvor der er udbredt frygt og respekt for personer i uniform.

Men det er usædvanligt, at kriminelle har drevet en falsk politistation.

Banden i byen Banka tjente penge på politistationen i en periode på omkring otte måneder, inden det lokale politi fik færten af deres aktiviteter, oplyser Srivastava.

For at virke mere troværdige sørgede de for, at der var flere betjente på politistationen samtidigt. En del betjente var fattige i området, som blev betalt for at foregive at arbejde på stationen.

På den falske politistation, som lå nogle få hundrede meter fra byens rigtige politistation, tog svindlerne imod penge fra personer, der anmeldte tyverier, eller som søgte efter boliger i et af delstatens boligprogrammer.

De tog også penge for tjenester, som de lovede at udføre - blandt andet at anbefale ansøgere til politistyrken. Der blev indgivet over 500 boligansøgninger i den periode, hvor banden huserede i et lokale, der lå i et pensionat.

Svindelnummeret blev afsløret onsdag, da en ægte politimand så to mænd i politiuniformer med forkerte pistoler.

I alt seks personer - deriblandt to kvinder - er anholdt i sagen. Men ifølge politiet er arkitekten bag planen stadig på fri fod.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.