Kroatisk turistområde får endelig bro til resten af landet

En ny 2,4 kilometer lang bro, der kæder Kroatiens syd sammen med resten af landet, kaldes historisk ambitiøs.

Broen fra Kroatiens fastland til Peljesac-halvøen kaldes for et af de mest ambitiøse infrastrukturprojekter, siden Kroatien i 1991 blev erklæret uafhængigt fra Jugoslavien. <i>Elvis Barukcic/Ritzau Scanpix</i>

Broen fra Kroatiens fastland til Peljesac-halvøen kaldes for et af de mest ambitiøse infrastrukturprojekter, siden Kroatien i 1991 blev erklæret uafhængigt fra Jugoslavien. Elvis Barukcic/Ritzau Scanpix

Kroatien åbner tirsdag en længe ventet bro, der kommer til at forbinde landets sydligste del med resten af landet.

Den 2,4 kilometer lange bro går fra Kroatiens fastland til Peljesac-halvøen.

Den betyder, at det ikke længere er nødvendigt for landets sydligste beboere at krydse et lille stykke bosnisk land for at komme til resten af Kroatien.

- Broen har enorm betydning. Det er ikke kun rørende, fordi det kæder Kroatiens områder sammen. Det er også vigtigt for økonomien og turismen, sagde transportminister Oleg Butkovic tidligere på måneden.

Den kroatiske by Dubrovnik, der er et populært turistmål, ligger i det lille kroatiske landområde, der hidtil har været adskilt fra resten af landet.

Broen kaldes for et af de mest ambitiøse infrastrukturprojekter, siden Kroatien i 1991 blev erklæret uafhængigt fra Jugoslavien.

Det var i forbindelse med opløsningen af Jugoslavien, at Bosnien-Hercegovina endte med en landegrænse, der skærer lige ned mellem Kroatiens sydligste landområde og resten af Kroatien.

Det betyder, at omkring 90.000 personer i området, hvor Dubrovnik ligger, hidtil har været afskåret fra resten af Kroatien.

- Det er i den grad et historisk projekt, siger Sabina Mikulic, der ejer et hotel og en vingård i Orebic, der er Peljesac-halvøens største by.

Hun fortæller, at indbyggere i området længe har været frustrerede over lange køer ved den bosniske grænse og haft en frygt for at misse færgen.

- Det var udmattende og gjorde folk i dårligt humør, siger hun.

Kroatiens sydligste område er generelt velbesøgt af turister og blandt andet kendt for sine flotte hvide sandstrande og for dens vingårde.

Optagelser til den populære tv-serie "Game of Thrones" har blandt andet fundet sted i Dubrovnik, der har en velbevaret middelalderby.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB tager stort skridt tættere på salg
Luk