Boliger og børnehave i Kyiv ramt af russiske missiler

For første gang i knap tre uger er den ukrainske hovedstad igen kommet under angreb. Flere missiler har ramt.

En ukrainsk brandmand arbejder i ruinerne af den beboelsesejendom i hovedstaden Kyiv, der søndag er blevet ramt under et russisk angreb. Også en børnehave skal være ramt. <i>Sergei Supinsky/Ritzau Scanpix</i>

En ukrainsk brandmand arbejder i ruinerne af den beboelsesejendom i hovedstaden Kyiv, der søndag er blevet ramt under et russisk angreb. Også en børnehave skal være ramt. Sergei Supinsky/Ritzau Scanpix

Mindst én er dræbt og fem mennesker er såret, efter at flere missiler søndag har ramt den centrale del af Ukraines hovedstad, Kyiv.

En børnehave og en boligblok er blandt de bygninger, der er blevet ramt.

Det oplyser stabschefen i den ukrainske præsidents administration, Andriy Yermak.

- Russerne har ramt Kyiv igen. Missiler har ødelagt en boligblok og en børnehave, siger stabschefen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I de tidlige morgentimer rystede op mod fire eksplosioner den ukrainske hovedstad. Det er første gang i omkring tre uger, at byen oplever et større angreb, skriver Reuters.

Senere på dagen hørtes yderligere to eksplosioner i udkanten af Kyiv.

Byen har ellers i længere tid været fredelig. Og mange civile ukrainere er hjemvendt til Kyiv, efter at de var nødsaget til at flygte fra deres hjem på grund af russiske angreb mod byen.

Reuters meldte tidligt søndag morgen om adskillige eksplosioner og skriver, at byens borgmester, Vitalij Klitsjko, oplyser, at ambulancer og redningspersonale er blevet sendt afsted.

USA's præsident, Joe Biden, der er i Tyskland i forbindelse med et topmøde for G7-landene, betegner de nye angreb mod Kyiv som "barbariske".

Rusland invaderede Ukraine 24. februar, og i mere end en måned satte præsident Vladimir Putins styrker hårdt ind mod hovedstaden.

Millioner af ukrainere forlod ifølge FN landet i den periode, hvorfra mange søgte mod den polske grænse. Det fremgår ikke klart af FN's tal, hvor mange af dem der kom fra Kyiv.

Angrebene mod hovedstaden skulle vise sig ikke at bære frugt. Og sent i marts oplyste Rusland, at det ville tilbagetrække sine styrker for at fokusere kræfterne på de to østukrainske regioner Luhansk og Donetsk, som Rusland anerkender som selvstændige folkerepublikker.

Siden er millioner af ukrainere vendt tilbage til deres hjemland, viser en opgørelse fra FN. Heller ikke her er det klart, hvor mange der er vendt tilbage til Kyiv, men billeder fra hovedstaden viser gader, der er fyldt med liv, og natklubber, som er fyldt med gæster.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.