Liverpool er vært for Europæisk Melodi Grand Prix i 2023

For første gang i 25 år skal Eurovision holdes i Storbritannien, og Liverpool har slået Glasgow som værtsby.

Liverpool er vært for Europæisk Melodi Grand Prix i 2023. Storbritannien, der blev nummer to med sangen "Space Man" af Sam Ryder, fik overdraget værtskabet i stedet for Ukraine. <i>Luca Bruno/Ritzau Scanpix</i>

Liverpool er vært for Europæisk Melodi Grand Prix i 2023. Storbritannien, der blev nummer to med sangen "Space Man" af Sam Ryder, fik overdraget værtskabet i stedet for Ukraine. Luca Bruno/Ritzau Scanpix

Den nordengelske by Liverpool bliver vært for det 67. Europæiske Melodi Grand Prix - Eurovision - i 2023. Det skriver nyhedsbureauet Reuters fredag.

Liverpool er værtsby på vegne af dette års vinder af musikkonkurrencen, Ukraine.

Afgørelsen kom efter en lang proces, hvor 20 mulige værtsbyer skulle skæres ned til to, skriver BBC. Liverpools nærmeste konkurrent blandt kandidatbyerne var Glasgow, men af de to løb Liverpool altså med sejren.

Byerne er blevet bedømt på en række kriterier. Blandt dem er et passende sted at afholde begivenheden og en forpligtelse til at yde et økonomisk bidrag, skriver BBC.

I årtier har det været tradition, at vinderen af sangkonkurrencen afgør, hvor værtskabet skal være det følgende år.

Men sikkerhedshensyn betød, at Storbritannien, der blev nummer to med sangen "Space Man" af Sam Ryder, fik overdraget værtskabet.

Den ukrainske hiphop-gruppe Kalush Orchestra vandt konkurrencen i maj i år med sangen "Stefania".

Ifølge Eurovision-chef Martin Österdahl er valget faldet på Liverpool, fordi byen er "synonym med musik". Fra Liverpool er bands som The Beatles og Frankie Goes to Hollywood.

Finalen vil finde sted 13. maj næste år. Det sker på M&S Bank Arena, som har plads til 11.000 tilskuere.

BBC har hidtil stået for otte Eurovision-udgaver. Senest i Birmingham i 1998.

Ukraine er som forsvarende vinder fortsat automatisk kvalificeret til finalen.

Det samme er de såkaldte Big 5, der består af Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland. Det er de lande, der står for de største økonomiske bidrag til arrangementet.

En række britiske borgmestre og parlamentsmedlemmer havde ytret ønske om at få showet til deres by.

Det gjaldt ud over Liverpool og Glasgow blandt andre Aberdeen, Belfast, Birmingham, Cardiff, Edinburgh, Manchester, Leeds, London, Newcastle, Nottingham, Sheffield, Swindon og Wolverhampton.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.