Måling: Scholz har mistet opbakning blandt vælgerne

Hele 62 procent af de tyske vælgere siger, at de er misfornøjede med forbundskansler Olaf Scholz.

Hele 62 procent af de tyske vælgere siger, at de er misfornøjede med forbundskansler Olaf Scholz en ny Insa-måling, der er foretaget for avisen Bild am Sonntag. <i>Annegret Hilse/Reuters</i>

Hele 62 procent af de tyske vælgere siger, at de er misfornøjede med forbundskansler Olaf Scholz en ny Insa-måling, der er foretaget for avisen Bild am Sonntag. Annegret Hilse/Reuters

En ny meningsmåling i Tyskland er nedslående for den socialdemokratiske forbundskansler, Olaf Scholz.

Hele 62 procent af de tyske vælgere siger, at de er misfornøjede med hans indsats som regeringschef. Kun 25 procent af de adspurgte giver Scholz et godt skudsmål, viser Insa-målingen for avisen Bild am Sonntag.

Ligeledes er 65 procent utilfredse med koalitionsregeringen, som Scholz leder, mens 27 procent mener, at den gør en god indsats.

I en lignende meningsmåling i begyndelsen af marts sagde 46 procent af de adspurgte vælgere, at de var tilfredse med Scholz, mens 39 procent var utilfredse. 44 procent mente, at regeringen som helhed gjorde et godt arbejde.

Koalitionsregeringen består foruden socialdemokraterne i SPD af miljøpartiet De Grønne og det højreliberale parti De Frie Demokrater, FDP.

Regeringen er blevet stærkt udfordret af de stærkt stigende leveomkostninger, galopperende energipriser og krigen i Ukraine.

Scholz var finansminister i den tidligere store koalition sammen med CDU, da Angela var forbundskansler.

Den 64-årige Scholz afløste efter valget sidste år Angela Merkel efter 16 år med konservativt ledede regeringer.

Hans valgsejr efter en solid valgkampagne var en smule uventet. Hans såkaldte Ampel-koalition (Trafiklys-koalition) har som erklæret mål at gøre Europas største økonomi mere grøn og mere retfærdig.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.