USA vil aldrig anerkende russisk annektering i Ukraine

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, kalder Ruslands plan om folkeafstemninger for en parodi

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har også tirsdag fremsat en stærk fordømmelse af "ethvert russisk forsøg på at legitimere dets kontrol over besatte regioner i Ukraine gennem falske folkeafstemninger." <i>Ints Kalnins/Reuters</i>

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har også tirsdag fremsat en stærk fordømmelse af "ethvert russisk forsøg på at legitimere dets kontrol over besatte regioner i Ukraine gennem falske folkeafstemninger." Ints Kalnins/Reuters

USA fordømmer planlagte folkeafstemninger i Ukraine og fastslår, at det aldrig vil anerkende russiske annekteringer af ukrainsk territorium, hvis de bliver gennemført.

Russiskstøttede separatister i Luhansk og Donetsk siger, at de vil afholde folkeafstemning mellem den 23. og 27. september om at blive annekteret af Rusland.

– Disse afstemninger er en fornærmelse mod principperne om suverænitet og territorial integritet, som underbygger det internationale system, siger præsident Joe Bidens nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, kalder Ruslands bebudede folkeafstemninger i det østlige Ukraine for "en parodi". Det skriver AFP.

– Jeg mener, at det Rusland lancerer her, er en parodi. Enhver stemme for annektering ville være juridisk meningsløs, siger Macron til journalister i New York ved FN's Generalforsamling.

Udtalelsen fra Macron kommer, kort tid efter at Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, fordømte Ruslands "falske skuefolkeafstemninger" i det østlige Ukraine.

- Disse skuefolkeafstemninger må fordømmes af det internationale samfund, sagde Scholz og tilføjede, at "disse falske afstemninger ikke kan accepteres, og ikke er omfattet af folkeretten og af internationale love."

- Ukraine har fuldstændig ret til at genoprette deres territoriale integritet. Enhver falsk afstemning vil endnu engang være en demonstration af Ruslands dybe foragt for folkeretten, hedder det.

Hvordan det rent praktisk skulle kunne lade sig gøre at afholde folkeafstemninger i de krigshærgede områder om få dage er uklart.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har også fremsat en stærk fordømmelse af "ethvert russisk forsøg på at legitimere dets kontrol over besatte regioner i Ukraine gennem falske folkeafstemninger."

USA og EU har gentagne gange advaret mod sådanne folkeafstemninger og omtalt dem som fingerede og uretmæssige.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.