Mand dræbt efter forsøg på at trænge ind på FBI-kontor i Ohio

Manden kædes sammen med et kongresangreb i januar 2021. Hændelsen sker under forhøjet trusselsniveau mod FBI.

Nathan Dennis fra det lokale politi i delstaten Ohio ved en pressekonference efter drabet på mand, der forsøgte at trænge ind i FBI's lokale kontor i Cincinnati torsdag. Manden blev efterfølgende skudt i skudveksling med politiet. <i>Jeffrey Dean/Reuters</i>

Nathan Dennis fra det lokale politi i delstaten Ohio ved en pressekonference efter drabet på mand, der forsøgte at trænge ind i FBI's lokale kontor i Cincinnati torsdag. Manden blev efterfølgende skudt i skudveksling med politiet. Jeffrey Dean/Reuters

En bevæbnet mand er torsdag eftermiddag lokal tid blevet dræbt af politiet, efter at han forsøgte at trænge ind på det amerikanske forbundspoliti FBI's kontor i byen Cincinnati i delstaten Ohio.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

Manden er endnu ikke identificeret fra officielt hold. Den mistænkte blev dræbt i en skudveksling med politiet.

Ifølge AP kædes manden sammen med et dødeligt angreb på den amerikanske kongresbygning 6. januar 2021.

Nyhedsbureauet skriver, at anonyme officielle kilder med kendskab til sagen fortæller, at manden menes at have befundet sig i den amerikanske forbundshovedstad i dagene op angrebet. Ifølge kilderne var han muligvis også til stede på dagen for angrebet i Washington D.C.

Ifølge AP hed den dræbte Ricky Shiffer og var 42 år. Han var hverken anklaget eller dømt for kriminelle handlinger i forbindelse med stormløbet mod Kongressen.

Det undersøges nu, hvorvidt den 42-årige havde forbindelser til højreekstremistiske grupper, herunder gruppen Proud Boys, skriver nyhedsbureauet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har politiet ikke officielt ønsket at kommentere på mandens motiv.

Forud for mandens død gik en timelang jagt, efter at han havde forsøgt at flygte fra politiet. Han var iført skudsikker vest og flygtede ud på en motorvej. Senere forlod han sin bil på en landevej.

Herefter var der en skudveksling mellem den mistænkte og politiet. Manden blev skudt, da han pegede et skydevåben mod politiet omkring klokken 15.00 lokal tid. Ingen andre kom til skade.

Forud for skudvekslingen havde politiet forsøgt at forhandle med manden. Det oplyser det lokale politi i Ohio på en pressekonference ifølge AP.

Konfrontationen kom, kort tid efter at amerikanske myndigheder har advaret om et forhøjet trusselsniveau mod FBI-agenter i kølvandet på en ransagning af den tidligere præsident Donald Trumps hjem.

USA's justitsminister, Merrick Garland, bekræftede tidligere torsdag, at føderale agenter mandag foretog en ransagning af Donald Trumps ejendom Mar-a-Lago i delstaten Florida.

Det skete for at kunne fastslå, om den tidligere præsident ulovligt havde fjernet klassificerede dokumenter, da han forlod Det Hvide Hus.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.