Mand erklæret død ved fejl under corona-indsats i Kina

Optagelse af levende mand i ligpose skaber forfærdelse og harme på sociale medier i Shanghai.

Arbejdere iklædt sikkerhedsdragter fra top til tå i Shanghai transporterede levende mand i ligpose under kaotisk indsats mod corona. (Arkivfoto fra Shanghai) <i>Hector Retamal/Ritzau Scanpix</i>

Arbejdere iklædt sikkerhedsdragter fra top til tå i Shanghai transporterede levende mand i ligpose under kaotisk indsats mod corona. (Arkivfoto fra Shanghai) Hector Retamal/Ritzau Scanpix

En ældre indbygger i Shanghai blev ved en fejltagelse erklæret død og bragt til lighuset i en ligpose i et af de seneste eksempler på en forhastet og dårligt ledet indsats mod covid-19 i den kinesiske millionby. Det skriver CNN.

En videooptagelse, som en tilfældigt forbipasserende har taget, viser adskillige arbejdere iklædt sikkerhedsdragter fra top til tå, da de pludselig overraskede opdager, at manden stadig er i live.

Optagelsen er gået viralt på sociale medier i Kina, hvor den har skabt forfærdelse og harme.

Optagelsen viser manden, der er plejehjemsbeboer, da han stikker op fra den gule ligpose, som sikkerhedsarbejderne løfter ud af et køretøj.

Personen, der har optaget scenen fra en nærliggende bygning, siger noget om, at der hersker kaotiske forhold på plejehjemmene i Shanghai.

- De sendte en levende person af sted i en ligvogn. Bedemanden sagde, at de stadig bevægede sig ... Det er uansvarligt, stærkt uansvarligt.

I kommentarer på platformen Weibo, der er Kinas svar på Twitter, udtrykker mange undren over, at en så alvorlig fejltagelse kan ske.

- Dette må opfattes som overlagt drab, lyder en reaktion på det sociale medie.

De lokale myndigheder har udsendt en erklæring om, at den ældre mand i optagelsen er i stabil tilstand. Tre ansatte er blevet fjernet og ledere af plejehjemmet har også mistet sin stilling. En læge, der var involveret i de falske dødsfald, er også i myndighedernes søgelys.

Den kinesiske megaby med 26 millioner indbyggere har i over en måned været ramt af omfattende nedlukninger og restriktioner.

I et forsøg på at bekæmpe Kinas største udbrud af covid-19 er alle beboere tvunget til at blive indendørs i bydele med smitte.

Der har tidligere været spredt videooptagelse i sociale medier i Shanghai, som på det meget censurerede internet har skildret kaotiske forhold med sult, vrede og desperation.

De er også nået til Beijing, hvor indbyggerne frygter at blive de næste ofre for de kinesiske myndigheders drastiske strategi om "nul-covid"./ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.