Mangel på mad og brændsel udløser demonstrationer i Sri Lanka

Flere millioner deltog fredag i en landsdækkende generalstrejke med krav om at få regeringen til at gå af.

Det kom fredag til voldelige uroligheder i Sri Lankas hovedstad, Colombo, da studenter forsøgte at storme parlamentet under demonstrationer mod regeringen. <i>-/Ritzau Scanpix</i>

Det kom fredag til voldelige uroligheder i Sri Lankas hovedstad, Colombo, da studenter forsøgte at storme parlamentet under demonstrationer mod regeringen. -/Ritzau Scanpix

Det kom fredag til voldelige uroligheder i Sri Lankas hovedstad, Colombo, da studenter forsøgte at storme parlamentet under demonstrationer mod regeringen.

Store politistyrker anvendte tåregas og vandkanoner mod demonstranterne. Det er anden dag i træk, at tusindvis af studerende og aktivister gennemfører regeringsfjendtlige protester. De er knyttet til landsomfattende uro som følge af flere måneder med mangel på mad, brændsel og lægemidler.

Fredag strejkede millioner på landsplan med krav om regeringens afgang.

Den dybe økonomiske krise i Sri Lanka er den værste i nyere tid. Den er blevet omtalt som den værste, siden Sri Lanka opnåede selvstændighed i 1948.

Mange støtter krav om, at regeringen skal gå af, og flere millioner deltog fredag i en landsdækkende generalstrejke. Strejken blev organiseret af landets fagforbund, og uden for mange fabrikker var der demonstrationer.

– Vi kan sætte fingeren på de politiske fejltagelser, som præsident Gotabaya Rajapaksa har begået. Han må væk, siger fagforeningslederen Ravi Kumudesh.

Der har været uro og voldsomme demonstrationer i lang tid. Præsidenten afviser kravene om, at han skal træde tilbage som følge af krisen, der blev udløst under pandemien og som blandt andet har ramt landets turistindustri.

I april meddelte myndighederne, at de ikke kunne klare forpligtelser over for landets udlandsgæld, og landets finansminister, Ali Sabry, venter økonomisk hårde tider i mindst to år frem.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.