Medie: Russisk missil har ramt på polsk side og dræbt to

Polens premierminister har indkaldt til krisemøde efter forlydender om russisk missil på polsk grund.

Den polske forsvarsminister, Mariusz Blaszczak (til venstre), ankommer her til tirsdagens krisemøde. <i>Radek Pietruszka/Ritzau Scanpix</i>

Den polske forsvarsminister, Mariusz Blaszczak (til venstre), ankommer her til tirsdagens krisemøde. Radek Pietruszka/Ritzau Scanpix

Der er tirsdag aften meldinger om, at et russisk missil skal have ramt Polen ved grænsen til Ukraine og dræbt to personer.

Meget er fortsat usikkert i forhold til de præcise hændelser, men nyhedsbureauet AP citerer en unavngiven amerikansk efterretningskilde for informationen. Den er ikke bekræftet fra nogen officielle kanaler.

Piotr Müller, der er talsmand for den polske regering, skriver på Twitter, at Polens premierminister, Mateusz Morawiecki, har indkaldt til et krisemøde.

Det fremgår dog ikke, hvad den præcise årsag er. Piotr Müller opfordrer samtidig alle til at være påpasselige med at dele ubekræftede oplysninger.

Krisemødet holdes klokken 21.00 dansk tid, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Polen er medlem af den vestlige forsvarsalliance Nato.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, oplyser ifølge Reuters, at det på nuværende tidspunkt ikke kan bekræfte nogen af oplysningerne.

- Vi er opmærksomme på oplysninger i medierne om, at to russiske missiler har ramt et sted i Polen nær den ukrainske grænse.

- Jeg kan sige til jer, at vi på nuværende tidspunkt ikke har oplysninger, der kan bekræfte meldingerne. Vi ser nærmere på det, siger general Patrick Ryder fra Pentagon under en pressebriefing ifølge Reuters.

Polens medlemskab af Nato betyder, at et eventuelt russisk angreb i landet potentielt vil kunne føre til et modsvar fra landene.

Hvis det viser sig, at Rusland reelt har angrebet et Nato-land, vil det være første gang, siden russerne den 24. februar invaderede Ukraine.

Det vil derfor markere en yderst dramatisk drejning i krigen.

Det er tirsdag aften dog fortsat ikke bekræftet eller bevist, at meldingerne er korrekte. Det står heller ikke klart, om der i så fald er tale om et bevidst angreb, eller om missilerne eksempelvis er kommet på afveje.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.