Medie: Tidligere covid-19-koordinator bliver Bidens stabschef

Kilder oplyser til NBC News, at det bliver Jeff Zients, der overtager posten som Joe Bidens stabschef.

Jeff Zients har blandt andet en fortid i Barack Obama-administrationen, men har også lang erfaring fra erhvervslivet. Nu ventes han ifølge kilder at blive præsident Joe Bidens nye stabschef, skriver NBC News. (Arkivfoto). <i>Susan Walsh/Ritzau Scanpix</i>

Jeff Zients har blandt andet en fortid i Barack Obama-administrationen, men har også lang erfaring fra erhvervslivet. Nu ventes han ifølge kilder at blive præsident Joe Bidens nye stabschef, skriver NBC News. (Arkivfoto). Susan Walsh/Ritzau Scanpix

USA's præsident, Joe Biden, ventes at udnævne Jeff Zients, der tidligere koordinerede Det Hvide Hus' indsats mod covid-19-pandemien, som ny stabschef.

Det fortæller en ansat i præsidentens administration samt en person, der er bekendt med beslutningen, til NBC News.

Bidens nuværende stabschef er Ron Klain, men han ventes at træde tilbage inden for kort tid.

Det skrev avisen New York Times i weekenden med henvisning til højtplacerede folk i Det Hvide Hus.

Ifølge avisen skal Klain siden november have fortalt kolleger, at han er klar til at rykke videre efter et udmattende arbejde for Biden nonstop siden valgkampen i 2020.

Jeff Zients, der tidligere har været covid-19-koordinator i Det Hvide Hus, forlod kortvarigt Biden-administrationen i april 2022. Han vendte dog retur i efteråret forud for midtvejsvalget, skriver NBC News.

Blandt stabschefens roller er at bestemme, hvem der skal have adgang til præsidenten.

I weekenden skrev New York Times, at avisen ikke havde kunnet få at vide, om der allerede er peget på en afløser, eller hvornår det vil blive bebudet.

Det antydes, at det først vil ske efter Bidens tale til nationen 7. februar.

Den dag møder præsidenten op i Kongressen og præsenterer sin dagsorden for det kommende år til samtlige medlemmer af Repræsentanternes Hus og Senatet.

56-årige Jeff Zients var ifølge NBC News en del af Bidens inderkreds, inden han blev USA's præsident.

Han har blandt andet fungeret som rådgiver i forbindelse med Bidens valgkampagne under præsidentvalget i 2020, som han som bekendt endte med at vinde.

Jeff Zients nåede også at arbejde for Barack Obama-administrationen, men har også lang erfaring fra erhvervslivet.

Han har blandt andet grundlagt investeringsfirmaet Portfolio Logic, og som 35-årig landede han en plads på magasinet Fortunes liste over de rigeste amerikanere under 40 år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.