Medie: USA ønsker at se nye signaler om åbenhed fra Kyiv

Biden-administrationen frygter, at kompromisløst Ukraine ikke kan fastholde støtte fra alle allierede.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj,  vækker med sin klare afvisning af forhandlinger med Putin bekymring i dele af Europa, Afrika og Latinamerika - og derfor også i USA - skriver The Washington Post. <i>Genya Savilov/Ritzau Scanpix</i>

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, vækker med sin klare afvisning af forhandlinger med Putin bekymring i dele af Europa, Afrika og Latinamerika - og derfor også i USA - skriver The Washington Post. Genya Savilov/Ritzau Scanpix

Præsident Joe Bidens administration forsøger bag kulisserne at påvirke Ukraine til at signalere en åbenhed over for forhandlinger med Rusland og opgive kravet om, at fredsforhandlinger kun kan komme på tale, hvis præsident Vladimir Putin bliver fjernet fra magten i Moskva.

Det skriver avisen The Washington Post.

Avisen citerer samtidig anonyme kilder i det amerikanske udenrigsministerium for, at Rusland eskalerer krigen og ikke er seriøst interesseret i fredsforhandlinger.

The Washington Post citerer også kilder i Biden-administrationen for, at de amerikanske opfordringer til Ukraine ikke har til hensigt at presse ukrainerne til forhandlingsbordet. Men at opfordringerne er et kalkuleret forsøg på at sikre, at styret i Kyiv kan fastholde støtte fra nationer, som måske ikke vil være indstillet på at bakke op bag en krig i mange år frem i tiden.

Ifølge The Washington Post illustrerer diskussionerne den kompleksitet, som der er i Biden-administrationens syn på konflikten i Ukraine, mens den amerikanske regering fortsat offentligt lover massiv økonomisk støtte til Kyiv "så længe det er nødvendigt".

Men bag disse erklæringer er der også et håb om, at den otte måneder lange konflikt kan afsluttes, efter at den har forvoldt store skader på verdensøkonomien og udløst frygt for atomkrig.

I Det Hvide Hus og i det amerikanske udenrigsministerium er det ifølge avisen den almindelige vurdering, at Putin ikke er seriøs i forhold til forhandlinger.

Men samtidig er det opfattelsen, at den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyjs klare afvisning af forhandlinger med Putin vækker bekymring i dele af Europa, Afrika og Latinamerika, hvor krigens følger mærkes mest på madpriser og benzinpriser.

- En træthed i forhold til Ukraine er reel for nogle af vores partnere, siger en af de unavngivne kilder i Biden-administrationen til avisen.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.