Medie: USA vil forsyne Ukraine med avanceret raketsystem

System, der anses for at være meget avanceret, kan blive vigtigt for Ukraines forsvar mod luftangreb.

Ødelagt jernbanestation i Kharkiv-regionen i sidste uge. USA vil forsyne Ukraine med et avanceret raketsystem mod luftangreb, som er udviklet i Norge, skriver nyhedsbureauet AP, som henviser til en anonym kilde tæt på beslutningen. <i>Sergey Bobok/Ritzau Scanpix</i>

Ødelagt jernbanestation i Kharkiv-regionen i sidste uge. USA vil forsyne Ukraine med et avanceret raketsystem mod luftangreb, som er udviklet i Norge, skriver nyhedsbureauet AP, som henviser til en anonym kilde tæt på beslutningen. Sergey Bobok/Ritzau Scanpix

USA vil forsyne Ukraine med et avanceret raketsystem mod luftangreb, som er udviklet i Norge, skriver nyhedsbureauet AP, som henviser til en anonym kilde tæt på beslutningen.

Præsident Joe Biden vil ifølge AP's kilde offentliggøre beslutningen på G7-topmødet i Elmau i Tyskland.

I en videotale til G7-landene ventes den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, at bede om tunge våben fra Nato-landene.

Det avancerede luftværnssystem skal være systemet Nasams, som er udviklet af den norske Kongsberg Gruppe, og som er produceret i et samarbejde med det amerikanske Raytheon.

Nasams benyttes blandt andet af USA til at beskytte luftrummet omkring Det Hvide Hus og Kongressen i Washington.

Det er et mobilt luftværnssystem for mellemdistanceraketter koblet til medfølgende radarer og en kontrolvogn. Når trusler fra luften opdages, vil en eller flere Amraam-raketter automatisk blive affyret mod målet fra en afskydningsrampe.

Systemet anses for at være meget avanceret og kan blive vigtigt for Ukraines forsvar mod russiske luftangreb.

Amraam-raketterne er udviklet af Raytheon og kan både benyttes som jord-til-luft-raketter og som luft-til-luft-raketter fra fly.

/ritzau/NTB

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.