Myndigheder fandt 50 døde migranter i lastbil i Texas

Tre personer er tilbageholdt af politiet, efter at 50 mennesker er fundet døde i en lastbil i San Antonio.

Politi, brandvæsen og ambulancer er til stede ved en lastbil i San Antonio i Texas, hvor 50 personer mandag er fundet døde. <i>Eric Gay/Ritzau Scanpix</i>

Politi, brandvæsen og ambulancer er til stede ved en lastbil i San Antonio i Texas, hvor 50 personer mandag er fundet døde. Eric Gay/Ritzau Scanpix

Mexicos præsident, Andres Manuel Lopez Obrador, siger tirsdag, at 50 mennesker er fundet døde i lastrummet i en lastbil i udkanten af byen San Antonio i Texas.

- Det er en frygtelig ulykke. Mindst 22 af de døde er fra Mexico. Syv er fra Guatemala, to er fra Honduras, mens der endnu ikke er oplysninger om 19 af de dødes nationaliteter, siger den mexicanske leder.

Der er desuden bragt 16 personer fra lastbilen til et hospital. Det var 12 voksne og fire børn. Der er ingen børn blandt de døde.

Tidligere oplyste myndighederne, at antallet af døde var på omkring 40.

Greg Abbott, der er guvernør i Texas, skriver på Twitter, at ofrene er migranter. De kom fra forskellige mellemamerikanske lande og ville til USA.

Det Hvide Hus kalder sagen for horribel og hjerteskærende.

– Præsidenten er orienteret. Vi følger nøje de helt forfærdelige og hjerteskærende meldinger fra San Antonio i Texas, siger pressesekretær Karine Jean-Pierre til journalister, som var om bord på præsident Joe Bidens Air Force One-fly, da han tirsdag fløj til Madrid for at deltage i Natos topmøde.

Talsmanden siger, at de personer, der blev bragt til hospitalet, havde det meget varmt, og at de var meget udmattede.

Ifølge brandvæsnet var der ingen tegn på, at der var vand til rådighed inde i lastbilen.

Politichefen i San Antonio siger, at det er den største hændelse af sin slags i San Antonio, og at en føderal efterforskning skal klarlægge, hvad der er sket.

Tre personer er ifølge politichefen anholdt i sagen.

Mexicos udenrigsminister, Marcelo Ebrard, oplyser, at en konsul fra Mexico er på vej til stedet. Nationaliteten på de døde kendes endnu ikke, oplyser han videre.

Lastbilen blev fundet ved siden af et jernbanespor ifølge den lokale tv-station KSAT.

San Antonio ligger omkring 250 kilometer fra grænsen til Mexico.

De seneste måneder har et rekordhøjt antal af migranter krydset grænsen fra Mexico til USA. Det har ført til kritik af præsident Joe Bidens immigrationspolitik.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er det normalt for papirløse migranter at bruge lastbiler som transportmiddel, når de skal ind i USA.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.