Mexicos ekspræsident er mistænkt for hvidvask

Peña Nieto afviser, at han har gjort noget forkert i sag, hvor han mistænkes for blandt andet hvidvask.

Ekspræsident i Mexico Peña Nieto efterforskes for hvidvask og ulovlig berigelse. Han afviser selv, at han har gjort noget galt. (Arkivfoto). <i>Dario Lopez-Mills/Ritzau Scanpix</i>

Ekspræsident i Mexico Peña Nieto efterforskes for hvidvask og ulovlig berigelse. Han afviser selv, at han har gjort noget galt. (Arkivfoto). Dario Lopez-Mills/Ritzau Scanpix

Mexicos rigsadvokat efterforsker Peña Nieto, der var præsident i Mexico fra 2012 til 2018, der er mistænkt for ulovlig berigelse og hvidvask.

Det oplyser rigsadvokaten i landet tirsdag

Den tidligere præsident, der nu bor i den spanske hovedstad, Madrid, afviser, at han har gjort noget galt.

Det er næsten en måned, siden at det mexicansk finansministeriums finansielle efterretningsenhed oplyste, at Nieto stod over for en undersøgelse omhandlende mere end en million dollar i internationale pengeoverførsler.

Nogle af beskyldninger involverer det spanske byggefirma OHL, oplyser rigsadvokaten i en udtalelse uden at give flere detaljer.

- Fremskridt i efterforskningen vil gøre retsforfølgelse mulig i de kommende måneder, oplyser rigsadvokatens kontor.

Pablo Gomez, der leder den finansielle efterretningsenhed, fortalte i juli journalister, at den tidligere præsident havde modtaget omkring 26 millioner pesos, svarende til omkring 9 millioner danske kroner, fra et familiemedlem i Mexico.

Overførslen var blevet genstand for en undersøgelse, fordi det var en kontantoverførsel, og fordi det var uklart, hvor midlerne kom fra, oplyser Gomez.

Ekspræsidenten menes også at have bånd til to firmaer, der vandt lukrative kontrakter med den mexicanske stat under hans regeringsperiode.

I juli skrev Nieto på Twitter, at han var "sikker på, at jeg får lov til at svare på alle spørgsmål om mine aktiver over for de kompetente myndigheder og påvise deres lovlighed".

Andres Manuel Lopez, der overtog præsidentembedet fra Nieto i 2018, har flere gange fordømt påstande om, at hans forgængere skulle være involveret i korruption.

Sidste år udskrev præsidenten en folkeafstemning, der omhandlede, hvorvidt tidligere præsidenter kunne retsforfølges.

Afstemningen trak langtfra nok vælgere i stemmeboksen til, at den var bindende.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden