Mindst 45 mennesker mister livet i mudderskred i Sydafrika

Kraftigt regnvejr har været skyld i mudderskred i den sydafrikanske by Durban, hvor der bor 3,5 millioner.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mindst 45 personer har mistet livet i et mudderskred i Sydafrika.

Det oplyser de sydafrikanske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP tirsdag eftermiddag.

Flere dage med voldsom regn har oversvømmet områder i landet og lukket en række veje i den sydøstlige havneby Durban, hvor et mudderskred har ramt.

- De seneste meldinger viser, at over 45 mennesker har mistet livet som følge af kraftig regn. Dette tal kan muligvis stige, efterhånden som flere meldinger kommer ind, oplyser landets myndigheder.

Durban er Sydafrikas tredjestørste by, hvor der bor omkring 3,5 millioner mennesker.

Det lokale beredskab har som følge af det voldsomme regnvejr opfordret den del af befolkningen, der bor i lavtliggende områder, til at flytte til højere luftlag.

Byens borgmester har i løbet af dagen sagt, at kraftværker er blevet oversvømmet, og byens vandforsyning har lidt overlast. Selv kirkegårde er ikke blevet skånet for de seneste dages vejr.

Et lokalt humanitært agentur oplyser desuden af infrastrukturen i landet er hårdt ramt, og at nogle mennesker sågar er fanget under kollapsede murer.

Den lokale jernbane har også måtte indstille al togdrift i hele provinsen, fordi mudderskreddet har bragt murbrokker med sig ned over skinnerne.

- Det er et absolut mareridt. Masser af mudderskred, folk, der dør, kollapsede bygninger, siger en direktør for et lokalt sundhedsagentur ifølge AFP.

Nød- og redningsarbejdere har ifølge nyhedsbureauet også delt videooptagelser, der viser oversvømmede motorveje, nedsænkede biler og kollapsede huse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.