Politiet omringer hotel i Mogadishu efter militante dræber 12

Ifølge Somalias sikkerhedstjeneste har jihadister fra al-Shabaab stormet et hotel. Mindst 12 har mistet livet.

Sikkerhedsstyrker patruljerer nær hotellet Hayat i Mogadishu, hvor 12 personer har mistet livet i et angreb. <i>Hassan Ali Elmi/Ritzau Scanpix</i>

Sikkerhedsstyrker patruljerer nær hotellet Hayat i Mogadishu, hvor 12 personer har mistet livet i et angreb. Hassan Ali Elmi/Ritzau Scanpix

Mindst 12 mennesker er blevet dræbt af militante islamister ved et angreb på et hotel i Somalias hovedstad, Mogadishu. Angrebsmændene er stadig på hotellet, som er omringet af sikkerhedsfolk.

- Sikkerhedsstyrkerne fortsætter med at neutralisere terroristerne, der er blevet afskåret i et rum inde i hotelbygningen. De fleste af personerne er blevet reddet, men mindst otte civile er bekræftet døde nu, lyder det fra Mohamed Abdikadir.

Medlemmer af den militante gruppe al-Shabaab har stormet det populære hotel Hayat fredag aften med en regn af pistolskud og eksplosioner.

- Sikkerhedsstyrkerne reddede dusinvis af civile herunder børn, der var fanget i bygningen, siger Mohamed Abdikadir.

De fleste af de dræbte var civile.

Al-Shabaab, der har ført et dødeligt oprør mod Somalias skrøbelige regering i 15 år, har taget skylden for angrebet.

Hotellet er stadig belejret tidligt lørdag med sporadiske skud og høje brag, der kan høres i området. Det meste af hotellet er ødelagt.

Abdifatah Adan Hassan, der er talsmand for politiet, sagde sent fredag aften, at den første eksplosion i hotellet var forårsaget af en selvmordsbomber, der angreb hotellet med flere andre bevæbnede mænd.

Vidner siger, at et andet brag kunne høres få minutter senere.

Det er det største angreb, der har været i Mogadishu, siden Somalias nye præsident, Hassan Sheikh Mohamud, blev valgt i maj.

Mange mennesker er samlet foran hotellet for at få vished om deres kære, der er fanget inde i hotellet.

- Vi har ledt efter et af mine familiemedlemmer, der var fanget inde i hotellet. Hun blev bekræftet død sammen med seks andre. Jeg kender to af dem, siger Muudey Ali, der står foran hotellet.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.