To personer er døde efter skyderi i park i Los Angeles

Endnu et skyderi rammer USA, efter at en bølge af hændelser har sat våbenlovgivningen til debat i landet.

Mindst syv personer er såret under et skyderi i en park i Los Angeles søndag eftermiddag lokal tid. To er døde. (Arkivfoto). <i>Damian Dovarganes/Ritzau Scanpix</i>

Mindst syv personer er såret under et skyderi i en park i Los Angeles søndag eftermiddag lokal tid. To er døde. (Arkivfoto). Damian Dovarganes/Ritzau Scanpix

En række skyderier har den seneste tid rystet USA. Søndag eftermiddag lokal tid har endnu et ramt landet - denne gang i Los Angeles.

To personer er døde. Der er tale om en mand og en kvinde. Fem andre er såret. De syv ofre er i alderen fra 23 til 54 år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Skyderiet fandt sted omkring klokken 15.50 lokal tid i Peck Park, som ligger i kvarteret San Pedro, oplyser myndighederne.

Der er ingen oplysninger om hverken gerningsmand eller motiv.

Det er blot et par uger siden, at et andet blodigt skyderi trak overskrifter. Her blev seks personer dræbt ved en 4. juliparade i en forstad til Chicago. Den formodede gerningsmand blev anholdt efter flere timers menneskejagt.

Også det skyderi fandt sted i en park.

Våbenlovgivningen i USA har de seneste måneder været til debat, ikke mindst efter en massakre på 19 skolebørn og to lærere 24. maj i Uvalde i Texas efterfulgt af et andet skyderi i Buffalo i New York. Her blev ti personer skudt og dræbt.

Siden har præsident Joe Biden ytret, at han ønsker at stramme landets lempelige våbenlovgivning.

I juni formåede det amerikanske Senat at gennemføre den første større lovændring på våbenområdet i 28 år. Senatet har i mange år været hæmskoen for en stramning af våbenlovgivningen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den nye lov betyder blandt andet, at flere mennesker skal igennem et baggrundstjek, hvis de ønsker at købe skydevåben. Det er blandt andre personer, der er dømt for vold i hjemmet. Det samme gælder personer med domme for alvorlig ungdomskriminalitet.

I forbindelse med underskrivelsen af den nye lov sagde Joe Biden, at der "stadig udestår meget arbejde", skriver AFP.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB tager stort skridt tættere på salg
Luk