Mindst 17 er døde og mange kvæstet i togulykke i Iran

Tog med 348 passagerer blev afsporet, da det ramte en gravko, oplyser de iranske jernbaner.

Klokken var halv seks onsdag morgen, da et tog i det østlige Iran ramte en gravko. Det afsporede en række vogne. På billedet ses redningsarbejdere foran to af de afsporede vogne. Tilstanden er kritisk for mange af de kvæstede, siger redningstjenesten. <i>-/Ritzau Scanpix</i>

Klokken var halv seks onsdag morgen, da et tog i det østlige Iran ramte en gravko. Det afsporede en række vogne. På billedet ses redningsarbejdere foran to af de afsporede vogne. Tilstanden er kritisk for mange af de kvæstede, siger redningstjenesten. -/Ritzau Scanpix

Mindst 17 personer har mistet livet i en togulykke, hvor et tog er kørt af skinnerne nær byen Tabas i det østlige Iran.

Det rapporterer iranske statsmedier.

17 personer er døde, og 37 kvæstede er blevet kørt på hospitalet, oplyser en talsmand for redningstjenesten til det statslige tv.

- Antallet af døde kan stige, eftersom tilstanden for de fleste kvæstede er kritisk, forklarer han.

Togulykken skete klokken halv seks onsdag morgen lokal tid på en rute mellem de iranske byer Mashhad og Yazd. Der var 348 passagerer om bord, oplyser den næstkommanderende for de iranske jernbaner, Mir Hassan Moussavi.

- Det blev afsporet efter at have ramt en gravko, siger han.

5 af togets 11 vogne blev afsporet ifølge AFP. Nogle af de mange kvæstede måtte flyves væk i helikoptere.

Ulykken er sket omkring 50 kilometer fra Tabas i provinsen Sydkhorasan. Det er et fjerntliggende ørkenområde, hvor der ikke er god telefondækning.

Den seneste alvorlige togulykke i Iran skete i 2016. Her kolliderede to tog i det nordlige Iran og brød i brand. 44 omkom, og snesevis af personer blev kvæstet.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden