Ministerium må gennemgå beslaglæggelser fra Trump-ransagning

Donald Trump efterforskes for at have taget klassificeret materiale med sig, da han forlod præsidentposten.

USA's tidligere præsident Donald Trumps hjem i Florida - Mar-a-Lago - som blev ransaget i begyndelsen af august. (Arkivfoto). <i>Marco Bello/Reuters</i>

USA's tidligere præsident Donald Trumps hjem i Florida - Mar-a-Lago - som blev ransaget i begyndelsen af august. (Arkivfoto). Marco Bello/Reuters

Det amerikanske justitsministerium kan genoptage gennemgangen af klassificeret materiale, som FBI beslaglagde fra USA's tidligere præsident Donald Trumps hjem i Florida i begyndelsen af august.

Det har en føderal domstol afgjort onsdag.

Ransagningen af hjemmet Mar-a-Lago markerede en eskalering i en af de mange føderale og statslige efterforskninger af Trump fra både hans tid som præsident og hans tid som forretningsmand.

Ransagningen var en del af en efterforskning af, om Trump har taget klassificeret materiale med sig, da han forlod præsidentposten i januar 2021.

Den tidligere præsident bad en domstolen blokere for, at gennemgangen af dokumenterne kunne fortsætte, indtil der var blevet udpeget det, som i det amerikanske retssystem kaldes en special master.

De kan sommetider udpeges i meget følsomme sager til at gennemgå beslaglagt materiale og sikre, at efterforskere ikke får adgang til privilegeret information.

FBI beslaglagde 11 sæt af klassificerede dokumenter fra Mar-a-Lago. Nogle af dem var markeret som tophemmelige, som er den højeste klassifikation.

Blandt dem var 184 dokumenter, som indeholdt følsomme oplysninger om regeringens efterforskningsarbejde og dens hemmelige informanter.

Klassifikationen "tophemmelig" gives kun til de mest beskyttede informationer om nationens sikkerhed. Dokumenter, der er markeret tophemmelige, kan normalt kun ses i regeringsbygninger.

Den amerikanske regering har ifølge New York Times fået mere end 300 klassificerede dokumenter tilbage fra Mar-a-Lago. Det skrev avisen i slutningen af august.

Deriblandt materiale fra efterretningstjenesterne CIA og NSA samt FBI.

Så sent som onsdag er det også kommet frem, at justitsministeren i delstaten New York sagsøger Trump.

Beskyldningerne i søgsmålet lyder blandt andet, at Trump Organization i forbindelse med årlige finansielle beretninger fra 2011 til 2021 har gjort sig skyldig i "flere tilfælde af svindel og vildledning".

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.