Mistænkt bag Abes skuddrab var utilfreds med Japans eksleder

41-årig mand bar ifølge øjenvidner et stort skydevåben, som han gik til angreb med på Shinzo Abe fredag.

Sikkerhedsvagter holdt formodet gerningsmand tilbage, efter at han gik til angreb på Japans tidligere premierminister Shinzo Abe fredag. <i>Kyodo/Reuters</i>

Sikkerhedsvagter holdt formodet gerningsmand tilbage, efter at han gik til angreb på Japans tidligere premierminister Shinzo Abe fredag. Kyodo/Reuters

Den formodede gerningsmand bag skuddrabet på Japans tidligere premierminister er en 41-årig lokal mand fra byen Nara, hvor Shinzo Abe holdt tale fredag.

Det skriver BBC.

Den mistænkte, der blev anholdt af politiet kort efter skudangrebet, navngives af flere japanske medier som Tetsuya Yamagami.

Yamagami beskrives som tidligere medlem af det japanske søværn. Han skulle angiveligt have skudt Abe bagfra med et skydevåben.

Ifølge det japanske medie NHK har den formodede gerningsmand tilstået angrebet og sagt, at han var utilfreds med den tidligere premierminister og ønskede at dræbe ham.

Nærmere motiv er endnu ikke kommet frem.

Øjenvidner har beskrevet, at den 41-årige mand bar "et stort våben", som han skød med to gange mod den tidligere premierminister.

Efter skuddene blev den formodede gerningsmand tilbageholdt af sikkerhedsvagter. Han skulle ikke have gjort nogen forsøg på at flygte.

Vagterne beslaglagde desuden våbnet, der af flere medier, herunder nyhedsbureauerne AFP og Reuters, beskrives som værende håndlavet.

Andre medier som BBC beskriver, at gerningsvåbnet kunne tyde på at være hjemmelavet.

BBC skriver, at våbnet ligner, at det er to stålrør, der er blevet sat sammen med sort gaffatape.

Det britiske medie skriver også, at det er meget svært at anskaffe sig våben i Japan, og det taler yderligere for, at den formodede gerningsmand kunne have fremstillet det selv ud fra guides på internettet.

Ifølge Reuters bar manden en grå T-shirt, beige bukser og mundbind, da han gik til angreb.

Japans tidligere premierminister Shinzo Abe var til stede i den vestjapanske by Nara fredag, hvor han holdt tale i forbindelse med valgkamp.

Han blev skudt omkring klokken 11.30 lokal tid og blev erklæret død klokken 17.03 på hospitalet. Ifølge meldinger blev Shinzo Abe ramt af skud i bryst og hals.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.