Mistænkt i Chicago-skyderi affyrede 70 skud og bar kvindetøj

Formodet gerningsmand flygtede i sin mors bil og bar kvindetøj for at gemme sig i menneskemængde.

Den mistænkte person bag masseskyderi mandag i en forstad til Chicago - en 21-årig mand - havde adskillige våben liggende i sit hjem (foto). Alle var købt lovligt, oplyser politiet. <i>Max Herman/Ritzau Scanpix</i>

Den mistænkte person bag masseskyderi mandag i en forstad til Chicago - en 21-årig mand - havde adskillige våben liggende i sit hjem (foto). Alle var købt lovligt, oplyser politiet. Max Herman/Ritzau Scanpix

Den formodede gerningsmand bag et skyderi mod en parade på USA's nationaldag havde planlagt angrebet i flere uger.

Han var iført kvindetøj, da han flygtede, oplyser amerikansk politi tirsdag. Det skriver flere internationale medier.

Politiet opjusterer desuden dødstallet til syv personer. Knap 40 blev såret under skyderiet i en forstad til Chicago.

- Vi mener, at Crimo (den formodede gerningsmand, red.) har planlagt angrebet i flere uger, siger vicepolitichef Christopher Covelli ifølge AFP.

Den formodede gerningsmand affyrede mere end 70 skud mod tilfældige mennesker på gaden. De var mødt op for at fejre uafhængighedsdagen.

Efter skyderiet var han ikke til at finde, og politiet indledte en menneskejagt mod ham. Han blev fanget otte timer efter skyderiet efter en kort biljagt.

Han skjulte sin identitet med kvindetøj, hvorved han gemte sig i menneskemængderne.

- Han faldt i et med alle de andre, da de løb omkring, næsten som om han også var en uskyldig tilskuer, siger vicepolitichef Covelli.

Da den 21-årige flygtede, brugte han sin mors bil til at undslippe området.

Politiet er endnu ikke nærmere et eventuelt motiv til skyderiet, der fandt sted i et område overvejende beboet af jøder. Der er ifølge politiet ikke fundet tegn på et antisemitisk eller racistisk motiv.

Manden anvendte i angrebet en kraftig riffel magen til en AR-15, der er et semiautomatisk våben, som ofte bliver set anvendt i masseskyderier i USA.

Ved et skoleskyderi i slutningen af maj i byen Uvalde i Texas brugte gerningsmanden således en AR-15, da han dræbte 19 elever og to lærere.

Den mistænkte Crimo efterlod riflen på et tag, før han flygtede. Han havde en tilsvarende riffel liggende i sin mor bils og ejede også andre våben. Alle er købt lovligt i staten Illinois, oplyser politiet.

Masseskyderiet i Chicago mandag var nummer 309 i USA i år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.