Moskva: Rusland vil ikke anvende atomvåben i Ukraine

Det russiske udenrigsministerium siger, at atomvåben ikke kan være del af "særlig operation" i nabolandet.

Militære køretøjer på Den Røde Plads under en øvelse til militærparader mandag den 9. maj - Sejrsdagen, hvor Rusland fejrer sejren over Tyskland i Anden Verdenskrig. <i>Alexander Zemlianichenko/Ritzau Scanpix</i>

Militære køretøjer på Den Røde Plads under en øvelse til militærparader mandag den 9. maj - Sejrsdagen, hvor Rusland fejrer sejren over Tyskland i Anden Verdenskrig. Alexander Zemlianichenko/Ritzau Scanpix

Rusland vil ikke anvende atomvåben i Ukraine, siger det ukrainske udenrigsministeriums talsmand, Alexei Zaitsev, fredag.

Zaitsev siger til journalister, at et russisk atomvåbenangreb udført af Rusland, hvilket er blevet offentligt diskuteret i vestlige hovedstæder, ikke vil være i overensstemmelse med det, som Moskva kalder dets "specielle militære operation" i Ukraine.

CIA's direktør, William Burns, sagde den 14. april, at på baggrund af de tilbageslag, som Rusland har haft i Ukraine, "så er der ingen af os som kan tage let på den trussel", som består i en potentiel brug af taktiske atomvåben eller af særlige Low-Yield atomvåben med lille sprængkraft og meget høj præcision.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.