En person er hårdt kvæstet efter alvorlig ulykke i tysk Legoland

To vognsæt støder sammen i rutsjebane i Legolands tyske forlystelsespark, og mange meldes kvæstet.

Tre redningshelikoptere er landet nær Legoland i Günzburg i det sydlige Tyskland efter en alvorlig ulykke i en rutsjebane. Langt over 30 meldes kvæstet, og heraf en meget alvorligt. <i>Stefan Puchner/Ritzau Scanpix</i>

Tre redningshelikoptere er landet nær Legoland i Günzburg i det sydlige Tyskland efter en alvorlig ulykke i en rutsjebane. Langt over 30 meldes kvæstet, og heraf en meget alvorligt. Stefan Puchner/Ritzau Scanpix

En ulykke i en rutsjebane i Legoland i Günzburg i det sydlige Tyskland har kvæstet mindst 31 personer. En er livsfarligt kvæstet med skader i brystregionen ifølge Røde Kors i Bayern.

Tre helikoptere fra redningstjenesten landede i forlystelsesparken, og der er tale om en stor redningsoperation. Der er både børn og voksne blandt de tilskadekomne.

Røde Kors oplyser til avisen Bild, at 15 personer er så hårdt medtaget, at de er blevet indlagt på hospital for at blive behandlet for deres skader.

Journalister og fotografer fik forbud mod at opholde sig tæt på ulykkesstedet.

Rutsjebanen har navnet Fire Dragon.

De foreløbige meldinger tyder på, at et vognsæt i rutsjebanen havde bremset hårdt op. Da det næste vognsæt kom susende, ramte det.

Det er fortsat uklart, hvorfor det første vognsæt bremsede op.

De første meldinger torsdag eftermiddag fra politiet var knap så alarmerende. Her hed det, at mindst ni var kommet til skade.

At de fleste af de tilskadekomne var sluppet med blå mærker og hudafskrabninger.

En talsperson for Legoland sagde, at alle forlystelsesparkens beredskabsfolk blev tilkaldt efter ulykken.

- Sanitets- og hjælpetjeneste i Legoland var en stor hjælp, siger en talsmand for Bayerns Røde Kors.

Legoland i Günzburg ligger cirka 100 kilometer vest for München. Det er en af 10 forlystelsesparker i verden, som bygger på den berømte byggeklods fra den danske virksomhed.

Parken i Günzburg er det eneste Legoland i Tyskland. Den har i alt tre rutsjebaner.

Ulykken torsdag skete, mens skolebørn i de fleste tyske delstater stadig holder sommerferie. Det er også tilfældet i Bayern, hvor Günzburg ligger.

I den danske udgave af Legoland, der ligger i Billund, er der en forlystelse, som hedder Dragen. Den ligner på flere måder Fire Dragon i den tyske udgave af parken.

Men der er ikke tale om samme forlystelse. Det skriver Kasper Tangsig, der er pressechef i Legoland Billund i en mail til Ritzau.

- Dragen i Legoland i Billund er ikke den samme type forlystelse, som den de har i Legoland i Tyskland, og med den viden vi har nu, så giver det ikke anledning til at lukke Dragen her i Billund, skriver han.

Hændelsen i den tyske park fylder i den danske pendant i Billund, skriver Kasper Tangsig.

- Der er i dag sket en isoleret hændelse i Legoland Tyskland ved deres Fire Dragon forlystelse, og det er naturligvis noget, der påvirker os rigtig meget her i Legoland Billund.

- Sikkerhed for vores gæster og medarbejdere er vores højeste prioritet i Legoland, og vi følger naturligvis den grundige efterforskning af ulykken som pågår i Legoland Tyskland, skriver han i mailen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.