Nordkorea har simuleret angreb på amerikanske baser og fly

De seneste militærøvelser fra Sydkorea og USA er en åbenlys provokation af farlig karakter, siger Nordkorea.

Amerikanske B-1B-bombefly ses her deltage i en fælles luftvåbenøvelse med Sydkorea under navnet 
The Vigilant Storm lørdag. <i>South Korea''s Defence Ministry/Reuters</i>

Amerikanske B-1B-bombefly ses her deltage i en fælles luftvåbenøvelse med Sydkorea under navnet The Vigilant Storm lørdag. South Korea''s Defence Ministry/Reuters

De seneste sydkoreanske og amerikanske militærøvelser er en "åbenlys provokation og en farlig krigsøvelse".

Det udtaler Nordkoreas militær mandag ifølge det statslige medie KCNA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I samme ombæring oplyser det nordkoreanske militær, at det har svaret igen med foranstaltninger, der har til formål at simulere angreb på de to landes luftbaser og krigsfly.

I sidste uge testede Nordkorea adskillige missiler. Blandt andet et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM), der efter alt at dømme mislykkedes.

Missilaffyringerne foregik, samtidig med at Sydkorea og USA udførte luftvåbenøvelser. De varede i seks dage frem til lørdag.

Øvelserne med navnet The Vigilant Storm - på dansk Den Årvågne Storm - var ifølge Nordkorea en "åbenlys provokation rettet mod bevidst at eskalere spændingerne".

Det oplyser den nordkoreanske hær i en erklæring ifølge KCNA.

Generalstaben kalder øvelserne "en farlig krigsøvelse af meget aggressiv karakter".

I erklæringen lyder det videre, at det nordkoreanske militær vil reagere på øvelserne med "vedholdende, resolutte og markante" militære tiltag. Det skriver KCNA ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jo mere vedholdende fjendernes provokerende militære øvelser er, jo grundigere og nådesløst vil hæren imødegå dem, står der.

I sidste uge deltog hundredvis af amerikanske og sydkoreanske krigsfly i de omtalte øvelser. Herunder amerikanske bombefly af typen B-1B.

Det er første gang siden 2017, at B-1B'ere er fløjet til den koreanske halvø.

Iagttagere siger ifølge AFP, at det nordkoreanske styre er særligt følsomt over for øvelser som The Vigilant Storm, fordi landets luftvåben er militærets svageste led.

Det er det, fordi det nordkoreanske luftvåben blandt andet mangler højteknologiske jagerfly og ordentligt uddannede piloter.

Både USA og Sydkorea har advaret om, at de seneste affyringer af ballistiske missiler fra Nordkorea kan kulminere i en atomprøvesprængning.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.