Nordkorea melder om 21 feberdødsfald under coronaudbrud

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, kalder smitteudbrud for en stor katastrofe, men siger, at landet kan klare det.

Torsdag viste Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sig med mundbind på for første gang på tv. Samme dag blev de første tilfælde af coronavirus bekræftet i det meget lukkede land. <i>Uncredited/Ritzau Scanpix</i>

Torsdag viste Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sig med mundbind på for første gang på tv. Samme dag blev de første tilfælde af coronavirus bekræftet i det meget lukkede land. Uncredited/Ritzau Scanpix

Fredag er 21 personer døde med feber i Nordkorea. Det sker få dage, efter at landet har registreret dets første officielle tilfælde af coronavirus.

Det oplyser det statslige nordkoreanske medie KCNA ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er ikke bekræftet, at årsagen til de 21 dødsfald er coronavirus. Fredag blev det fra KCNA bekræftet, at der var registreret ét coronadødsfald i landet.

KCNA rapporterer, at 280.810 personer med symptomer på coronavirus modtager behandling. I alt 27 personer er døde, efter at en febertilstand med ukendt oprindelse har spredt sig siden slutningen af april.

Landets leder, Kim Jong-un, siger, at udbruddet er en "stor katastrofe", men at landet kan komme i gennem krisen.

Kim Jong-un siger, at Nordkorea kan lære af Kinas erfaringer med at bekæmpe epidemien.

Lederen siger ifølge KCNA desuden, at krisen er forårsaget af inkompetence og uansvarlighed fra partiorganisationer og deres beredskab mod epidemier.

Derfor skal der ifølge Kim Jong-un gøres en indsats for at stoppe spredningen af virusset hurtigst muligt.

Ifølge nyhedsbureauet AFP blev der alene fredag fundet 174.440 nye tilfælde af febertilstanden.

Eksperter siger ifølge AFP, at Nordkoreas sundhedssystem er et af de værste i verden. Landets sundhedssystem mangler både basal medicin og udstyr.

Der er blevet annonceret en landsdækkende nedlukning med inspiration fra den, som Kina har gjort brug af under pandemien.

- Vi bør tage ved lære af erfaringerne og de succesfulde resultater fra Kinas kommunistparti og det kinesiske folk, siger Kim Jong-un.

Kina, der fortsat har en målsætning om nul tilfælde af coronavirus, kæmper i øjeblikket med flere udbrud af coronavarianten omikron. Nogle byer, heriblandt storbyen Shanghai, er underlagt restriktioner, der tvinger borgerne til at blive hjemme.

Nordkorea har tidligere afvist tilbud om at få vacciner fra både Kina og Verdenssundhedsorganisationen WHO.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.