Norsk politi efterlyser farlig drabsmand på flugt fra fængslet

Den 53-årige Stig Millehaugen, som er dømt for to drab, er også efterlyst internationalt, skriver VG.

Politiet i Norge efterlyser den 53-årige Stig Millehaugen, der efter en udgang ikke er vendt tilbage til et fængsel i Trondheim, hvor han afsoner en dom for et dobbeltdrab. Millehaugen er også efterlyst internationalt, bekræfter politiet over for dagbladet VG. <i>Handout Fra Politiet/Ritzau Scanpix</i>

Politiet i Norge efterlyser den 53-årige Stig Millehaugen, der efter en udgang ikke er vendt tilbage til et fængsel i Trondheim, hvor han afsoner en dom for et dobbeltdrab. Millehaugen er også efterlyst internationalt, bekræfter politiet over for dagbladet VG. Handout Fra Politiet/Ritzau Scanpix

Politiet i Norge efterlyser den 53-årige Stig Millehaugen, der efter en udgang ikke er vendt tilbage til et fængsel i Trondheim, hvor han afsoner sin straf for drab på en bandeleder og en fængselsbetjent.

Stig Millehaugen har siddet fængslet siden september 2012. Han var på sin sjette udgang og forlod fængslet onsdag klokken 9.00. Han skulle være vendt tilbage til fængslet onsdag eftermiddag.

- Han kom ikke som aftalt, siger fængselsleder Egil Gabrielsen i Trondheim fængsel til VG.

Han kan ikke oplyse detaljer om den seneste udgang, men fastslår blot, at den foregik uden tilsyn.

- Man er man på egen hånd under en sådan udgang, siger Gabrielsen.

Millehaugen, som har siddet fængslet hele sit voksne liv for biltyverier, indbrud, røverier og to drab, fløj til Oslo få timer før, han skulle være vendt tilbage til fængslet.

- Vi opfordrer folk til at tage kontakt til politiet, hvis de ser ham og ikke foretage noget på egen hånd, siger politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt i en pressemeddelelse.

Millehaugen er også efterlyst international via Interpol, bekræfter politiet over for dagbladet VG.

Den 53-årige er tidligere flygtet tre gange. Under et flugtforsøg fra Sarpsborg fængsel i december 1992 skød og dræbte han en fængselsbetjent og tvang en anden betjent til at køre ham til Oslo. Han meldte sig selv dagen efter.

Før sin flugt onsdag havde Millehaugen afsonet omtrent ti år i Trondheim fængsel. Han blev dømt 21 års forvaring med en mindstetid på ti år for drabet på lederen af den kriminelle bande Young Guns - den 28-årige Mohammad "Jeddi" Javed. Han blev skudt og dræbt 19. januar 2009.

Millehaugen har hele tiden nægtet sig skyldig i drabet på Javed. Han blev dømt for drabet sammen med en anden mand - Ahmed Shahbaz Dad, der blev idømt 21 års fængsel.

/ritzau/NTB

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.