Nu kan folk med android-telefoner igen hente mediet Parler

Det kontroversielle sociale medie Parler kan igen hentes i Googles appbutik efter et års udelukkelse.

Det sociale medie Parler får lov til at vende tilbage til Googles appbutik Play Store, fordi den kontroversielle platform lover at fjerne voldeligt indhold og blokere de brugere, der ikke lever op til Parlers egne retningslinjer, lyder det fra Google. (Arkivfoto). <i>Olivier Douliery/Ritzau Scanpix</i>

Det sociale medie Parler får lov til at vende tilbage til Googles appbutik Play Store, fordi den kontroversielle platform lover at fjerne voldeligt indhold og blokere de brugere, der ikke lever op til Parlers egne retningslinjer, lyder det fra Google. (Arkivfoto). Olivier Douliery/Ritzau Scanpix

Google tillader igen det kontroversielle sociale medie Parler i dets appbutik, Play Store.

Dermed er mediet igen muligt at hente fra en android-telefon eller tablet, lød det fredag.

Parler er især kendt for at være tilflugtssted for mange af den tidligere præsident i USA Donald Trumps tilhængere fra den konservative højrefløj, fordi deres profiler er blevet lukket af medier som Twitter og Facebook.

Google fjernede Parler fra deres tjeneste få dage efter et dødeligt stormløb på kongresbygningen i Washington D.C. i januar 2021. Her var begrundelsen, at platformen havde tilladt "uhørt indhold", der kunne opildne til mere vold.

Google er ikke det første firma, der har lukket Parler ind i varmen igen. Også Apple har igen tilladt at platformen kan downloades via deres appbutik, App Store. Det skete i april sidste år.

Ifølge Apple blev Parler benyttet til at koordinere det dødelige stormløb.

Parler får lov til at vende tilbage til Play Store, fordi platformen lover at fjerne voldeligt indhold og blokere de brugere, der ikke lever op til Parlers egne retningslinjer, lyder det fra Google.

- Alle apps på Google Play, som indeholder brugergenereret indhold, er pålagt at implementere robuste moderationpraksisser, som forbyder stødende indhold, lyder det i et svar fra en talsmand fra Google.

Ifølge Parler selv havde mediet mere end 20 millioner brugere, inden det blev fjernet fra Google og Apples platforme.

Parler er et socialt medie, der kan sammenlignes med Twitter. Dets popularitet steg voldsomt i ugerne op til nuværende præsident Joe Bidens indsættelse.

Parler blev også den mest downloadede app på App Store, efter at Twitter udelukkede daværende præsident Donald Trump fra sin tjeneste.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.