Ny festskandale rammer Boris Johnsons regeringsparti

Konservativt parlamentsmedlem har angiveligt befamlet mænd foran en eksklusiv natklub i London.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, nåede knap hjem fra Nato-topmøde i Madrid, før der var krise i hans regeringsparti. <i>John Sibley/Ritzau Scanpix</i>

Den britiske premierminister, Boris Johnson, nåede knap hjem fra Nato-topmøde i Madrid, før der var krise i hans regeringsparti. John Sibley/Ritzau Scanpix

En ny festskandale har ramt den britiske premierminister Boris Johnsons konservative parti.

Det konservative parlamentsmedlem Chris Pincher har måttet trække sig efter afsløringer om seksuel upassende opførsel under en bytur.

Chris Pincher var vicegruppeleder og tidligere EU-minister.

Han meddelte sin afgang i et brev til Boris Johnson torsdag, kort efter at premierministeren landede i London efter Nato-topmødet i Madrid.

I brevet indrømmede Chris Pincher, at han havde "drukket alt for meget" og opført sig pinligt sent onsdag aften.

- Jeg har bragt mig selv og andre mennesker i forlegenhed. Det er den sidste ting, jeg har lyst til at gøre, og jeg vil undskylde for det til dig og dem, der er berørt, skriver han i brevet.

Ifølge flere britiske medier er Pincher anklaget for at befamle to mænd foran andre mennesker på den eksklusive natklub Carlton Club i London.

Chris Pincher fortsætter som folkevalgt og vil støtte Johnson og hans regering.

Boris Johnson har ikke kommenteret Pinchers afgang.

Hans afgang kommer i en svær tid for Boris Johnson, som i de seneste måneder har været plaget af den såkaldte partygate-skandale.

Her blev det afsløret, at der var blevet holdt fester i premierministerens embedsbolig på Downing Street 10 under coronanedlukningen i 2020.

Johnson står stadig over for en parlamentarisk undersøgelse af sagen.

Dertil kommer, at det konservative parlamentsmedlem Neil Parish måtte trække sig i april, efter at han havde set porno på sin telefon i Underhuset.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.