Nye EU-sanktioner bliver rettet mod russiske banker

EU's kommende sanktioner mod Rusland vil være rettet mod landets banker og olieindustri, siger von der Leyen.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, har løftet sløret for, hvilke tiltag unionen blandt andet har i støbeskeen i den sjette sanktionsrunde mod Rusland. (Arkivfoto). <i>The Presidential Office Of Ukrai/Ritzau Scanpix</i>

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, har løftet sløret for, hvilke tiltag unionen blandt andet har i støbeskeen i den sjette sanktionsrunde mod Rusland. (Arkivfoto). The Presidential Office Of Ukrai/Ritzau Scanpix

EU's næste runde af sanktioner mod Rusland vil primært være målrettet landets banker som Sberbank samt russernes olieindustri.

Det siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, søndag til den tyske avis Bild am Sonntag på spørgsmålet om, hvad der er nøglepunkterne i EU's planlagte sjette runde af sanktioner.

- Vi kigger nærmere på banksektoren. Særligt Sberbank, der udgør 37 procent af den russiske banksektor. Og så er der selvfølgelig energiudfordringer, siger von der Leyen.

EU har indtil nu friholdt Sberbank, der er Ruslands største bank, fra de tidligere runder af sanktioner. Det skyldes, at den sammen med Gazprombank er afgørende for, at EU kan betale for russisk olie og gas, hvilket unionen er fortsat med at købe på trods af krigen i Ukraine.

Adspurgt om den udfordring siger Ursula von der Leyen, at EU arbejder på en række "smarte mekanismer", så Ruslands olieindustri kan blive inkluderet i den kommende runde af sanktioner.

- Det, der ikke må ske, er, at Putin (Ruslands præsident, red.) får endnu højere priser på andre markeder for forsyninger, der ellers ville være gået til EU, siger kommissionsformanden.

- Den vigtigste prioritet er at få Putins indtægter til at skrumpe.

Modsat EU har både USA og Storbritannien allerede indført sanktioner mod Sberbank som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Storbritannien har blandt andet indefrosset bankens værdier i landet.

Selv om EU indtil videre har holdt igen over for Sberbank, så har bankens chef dog fået forbud mod at rejse ind i unionen.

Siden Rusland invaderede Ukraine 24. februar, har EU sat næsten 900 personer på den en lignende sanktionsliste.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden