Nyt bevis fundet mod mistænkt i Madeleine McCann-sag

En tysk mand er mistænkt efter treårige Madeleines forsvinden i 2007. Der er nye beviser, mener anklager.

Kate og Gerry McCann poserer med et computergenereret foto af deres forsvundne datter i 2012. Madeleine forsvandt som treårig fra sit soveværelse i maj 2007 under en familieferie i Algarve-regionen i Portugal. <i>Sang Tan/Ritzau Scanpix</i>

Kate og Gerry McCann poserer med et computergenereret foto af deres forsvundne datter i 2012. Madeleine forsvandt som treårig fra sit soveværelse i maj 2007 under en familieferie i Algarve-regionen i Portugal. Sang Tan/Ritzau Scanpix

Det tyske kriminalpoliti, der efterforsker sagen om treårige Madeleine McCanns forsvinden for 15 år siden, har fundet et nyt bevis mod den hovedmistænkte.

Det oplyser en talsmand for den tyske anklagemyndighed til portugisisk tv.

- Efterforskningen er fortsat i gang, og jeg mener, at vi har nogle kendsgerninger - nogle nye beviser. Det er ikke retsmedicinske beviser, men det er beviser, siger anklager Hans Christian Wolters til tv-kanalen CMTV.

Madeleine forsvandt som treårig fra sit soveværelse i en feriebolig i maj 2007, da familien var på ferie i Praia da Luz i Algarve-regionen i Portugal. Hendes forældre spiste middag nær hotellet.

En tysk mand er sigtet og udpeget som hovedmistænkt.

I sidste måned støttede de portugisiske myndigheder den tyske anklagemyndighed ved at erklære den pågældende tysker for hovedmistænkt.

Det var første gang, at portugisiske anklagere udpegede en officiel mistænkt i sagen, siden det britiske barns forældre blev udpeget som mistænkte i 2007. Mistanken mod forældrene blev ophævet året efter.

Den mistænkte "Christian B", som blev omtalt som hovedmistænkt af det tyske politi første gang i 2020, afsoner en fængselsdom på syv år for voldtægt af en 72-årig amerikansk turist i Praia da Luz i 2005. Tysk politi mener, at han dræbte Madeleine McCann.

Anklageren afslørede ingen detaljer over for CMTV om det nye bevis.

Der er ikke rejst formel anklage mod "Christian B." i Madeleine McCann sagen.

- "Christian B" har ikke noget alibi, sagde Wolters om tyskeren, der var nær det hotel i Portugal, hvorfra Madeleine forsvandt for 15 år siden.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.