Nyvalgt generation Z'er efter Biden-opkald: Livet er vildt!

Demokrat er én ud af cirka 70 millioner amerikanske generation Z'ere. Han er deres første kongresmedlem.

25-årige demokratiske Maxwell Frost arbejdede før sit kandidatur som Uber-chauffør. (Arkivfoto). <i>Maxwell Alejandro Frost/Reuters</i>

25-årige demokratiske Maxwell Frost arbejdede før sit kandidatur som Uber-chauffør. (Arkivfoto). Maxwell Alejandro Frost/Reuters

Maxwell Frost var lige blevet valgt til Kongressen, da den 25-årige demokrat fik et opkald, som han sent vil glemme.

- Tænker stadig på det "vent venligst, mens vi stiller dig om til præsidenten"-opkald, skriver Frost på Twitter onsdag.

- Livet er vildt!

Det var den amerikanske præsident, Joe Biden - der i lighed med Frost er demokrat - som ringede for at ønske tillykke med at være den første person fra generation Z, som er valgt til Kongressen.

Generation Z dækker over personer født mellem slutningen af 1990'erne og begyndelsen af 2010'erne. Frost er nu repræsentant for omkring 70 millioner amerikanere født i den periode.

Den 25-årige demokrat, der før sit kandidatur arbejdede som Uber-chauffør på deltid, har fået en plads i Repræsentanternes Hus. Han stillede op i Floridas 10. kreds.

Frost førte blandt andet kampagne for reformer af våbenlovgivning. Han vil også have forbedret sundhedssystemet og ønsker mere handling på klimaområdet.

Han fik 59 procent af stemmerne i sin kreds og slog den 72-årige Calvin Wimbish, der har karakteriseret sig selv som "kristen, konservativ og forfatningstilhænger".

Senere onsdag blev Frost nævnt direkte af 79-årige Joe Biden, som for fem årtier siden for første gang blev valgt som amerikansk senator. Nu spår præsidenten, at Frost får en lang karriere.

- Det er jeg slet ikke i tvivl om. Han har fået en fantastisk start på det, som utvivlsomt bliver en lang og flot karriere, sagde Biden.

I et interview med ABC onsdag bemærkede Frost, at yngre vælgere havde spillet en stor rolle i, at tirsdagens midtvejsvalg - trods fortsatte uvisheder - ikke blev til en republikansk sejrsbølge.

Biden har også takket de yngre vælgere.

Maxwell Alejandro Frost var tidligere national organisationsleder for en gruppe af aktivister, der protesterede mod USA's liberale våbenlovgivning i kølvandet på en skolemassakre på Marjory Stoneman Douglas i Parkland i 2018.

Han opfordrer til "håndfaste omvæltende forandringer".

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.