Ofre for bygningskollaps i Miami Beach indgår stort forlig

Ofrene for et bygningskollaps i Miami sidste år har indgået et forlig, der sikrer dem knap en milliard dollar.

Der gik over en måned, fra at Champlain Towers South kollapsede, til at man fandt den sidste omkomne i murbrokkerne. (Arkivfoto). <i>Giorgio Viera/Ritzau Scanpix</i>

Der gik over en måned, fra at Champlain Towers South kollapsede, til at man fandt den sidste omkomne i murbrokkerne. (Arkivfoto). Giorgio Viera/Ritzau Scanpix

Overlevende og familier til dem, der døde, efter at en lejlighedsbygning i Miami kollapsede i juni sidste år, har indgået et forlig på 997 millioner dollar - svarende til omkring syv milliarder danske kroner.

Det siger sagsøgernes advokat, skriver nyhedsbureauet Reuters.

24. juni sidste år kollapsede en 12 etager høj bygning ved navn Champlain Towers South i Surfside nær Miami Beach. I alt 98 personer mistede livet, da bygningen styrtede sammen.

Ofrenes søgsmål var blandt andet rettet mod forsikringsselskaber og entreprenører, der var i gang med at opføre en bygning ved siden af Champlain Towers South.

I søgsmålet lyder det blandt andet, at vibrationer fra byggepladsen ved siden af Champlain Towers kan have en del af skylden for, at bygningen kollapsede.

Forliget, der stadig skal godkendes af en dommer i Florida, kompenserer familier til dem, der mistede livet og beboere, der kom til skade eller mistede deres hjem, da ejendommen styrtede sammen.

- Vores klienter er ofre for en tragedie. Hvis man mister en, man har kær, er intet pengebeløb nok. Men klienterne er tilfredse med kompensationen. Rigtig tilfredse, siger advokat Harley Tropin.

De sagsøgte parters advokater har ikke kommenteret forliget.

Ulykken i juni sidste år er blevet kaldt et af de mest dødelige bygningsulykker i USA's historie.

Efter bygningskollapset gik der en hel måned, før redningsarbejdere var færdige med at lede efter overlevende i murbrokkerne.

Det står endnu ikke klart, hvorfor bygningen styrtede sammen. Men bygningen, der blev opført i 1981, var gennem flere år blevet kritiseret for at være i dårlig stand.

En 15-årig dreng og hans mor var de eneste, der blev fundet i live, efter at bygningen kollapsede. Drengens mor døde dog senere på hospitalet.

Der er allerede blevet indgået et forlig i sagen. Det sikrede 83 millioner dollar - omkring 580 millioner kroner - til dem, der ejede lejligheder i bygningen, men ikke familier til de døde. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.