Ontario i Canada erklæres i nødretstilstand for at stoppe blokade

Chauffører, der i to uger har blokeret Ottawa og en bro til USA, risikerer store bøder og fængsel.

Lastbilchauffører og sympatisører på broen Ambassador, der forbinder den canadiske by Windsor med den amerikanske bilby Detroit. Nu skærper regeringen i Ontario politikken over for chaufførerne, der blokerer trafikken i protest mod coronakrav. Den canadiske provins erklæres i nødretstilstand. <i>Nathan Denette/Ritzau Scanpix</i>

Lastbilchauffører og sympatisører på broen Ambassador, der forbinder den canadiske by Windsor med den amerikanske bilby Detroit. Nu skærper regeringen i Ontario politikken over for chaufførerne, der blokerer trafikken i protest mod coronakrav. Den canadiske provins erklæres i nødretstilstand. Nathan Denette/Ritzau Scanpix

Den canadiske provins Ontario er fredag erklæret i nødretstilstand.

Provinsens førsteminister, Doug Ford, truer med store bøder og fængsel til de canadiske chauffører, der nu i to uger med deres store lastbiler har blokeret hovedstaden Ottawa og trafikken mellem Canada og USA i protest mod vaccinekrav.

Det rapporterer tv-stationen CBC.

Blokaderne har medført store tab for virksomheder på begge sider af grænsen.

I fem dage har en vital bro, der forbinder Ontario med den amerikanske by Detroit, været blokeret.

Chaufførerne er vrede over, at de har pligt til at være vaccineret mod corona og til at gå i karantæne, hvis de testes positiv for covid-19.

Chaufførerne risikerer under nødretstilstanden at blive idømt bøder op til 100.000 canadiske dollar (cirka en halv million kroner). De risikerer også fængsel i op til et år, hvis de fortsætter deres blokader.

Doug Ford siger, at han vil samle sin regering og "meget hurtigt iværksætte ordrer der gør det krystalklart, at det er ulovligt og strafpådragende at blokere og forhindre bevægelsen af varer, mennesker og tjenester langs kritisk infrastruktur".

- Vi vil også overveje, om vi skal fratage personlige og kommercielle licenser fra enhver, der ikke overholder disse ordrer, siger han. Det kunne være chaufførernes kørekort.

I Michigan, hvor Detroit ligger, advarer bilfabrikken Ford om, at alle bilfabrikanter i de to lande lider under chaufførernes blokader. Fordi elementer til produktionen af biler ikke når frem.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden