Optagelser af Nice-angreb vist under retssag i Paris

- Jeg tror ikke, at jeg skulle have set det, siger Jean-Claude Hubler, som leder gruppe for overlevende.

Retsformanden Laurent Raviot advarede på forhånd om chokerende og frygtelige billeder, d der torsdag blev vist optagelser af et lasbilangreb i Nice i 2016. <i>Sasha Goldsmith/Ritzau Scanpix</i>

Retsformanden Laurent Raviot advarede på forhånd om chokerende og frygtelige billeder, d der torsdag blev vist optagelser af et lasbilangreb i Nice i 2016. Sasha Goldsmith/Ritzau Scanpix

Under en retssag i Paris blev der torsdag vist en videooptagelse af et islamistisk angreb med en lastbil i Nice i 2016, hvor 86 mennesker blev dræbt.

Optagelserne, der aldrig har været vist offentligt tidligere, blev fremlagt som bevismateriale i en retssag om angrebet på Bastilledagen den 14. juli for seks år siden.

Retsformand Laurent Raviot advarede på forhånd om "chokerende og frygtelige billeder", og han beordrede alle telefoner og computere slukket.

Det var et øjenvidne, som optog angrebet, hvor lastbilen kørte i zigzag i høj hastighed gennem folkemængden.

Den 79-årige Veronique Marchand, hvis mand blev dræbt ved angrebet, forlod retslokalet, da optagelserne blev vist, skriver AFP's reporter.

Det samme gjorde en anden kvinde, som er blandt sagsøgerne.

- Jeg tror ikke, at jeg skulle have set det, siger Jean-Claude Hubler, som er leder af de overlevendes sammenslutning "Life for Nice".

- Det er hårdt at se, men det var, hvad der skete, siger en anden mand.

Tuneseren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, 31 år, blev dræbt af politiet, efter at han gennem fire minutter havde kørt ind i tilfældige mennesker på Promenade des Anglais, hvor omkring 30.000 fejrede den franske nationaldag.

Otte personer er tiltalt for at have hjulpet gerningsmanden eller for at have haft kendskab til hans plan uden at gøre noget for at forhindre den.

En anden del af optagelserne viste et jazzband få bifald fra et stort publikum for et netop overstået nummer, da lastbilen kører ind i folkemængden med stor fart.

Kun en tiltalt, Ramzi Kevin Arefa, risikerer livsvarigt fængsel ved retssagen, da han tidligere er dømt for kriminalitet ud fra islamistiske motiver.

De øvrige risikerer fængsel fra 5 til 20 år.

Retssagen kommer efter, at en domstol i Paris den 29. juni fandt alle 20 tiltalte skyldige i retsopgøret efter islamist-angrebene i Paris i november 2015.

Her blev 130 mennesker dræbt, da en gruppe jihadister fra Islamisk Stat angreb forskellige mål i den franske hovedstad: det nationale stadion, barer og koncertstedet Bataclan.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.