Organisationer opfordrer til fødevarehjælp til fattige lande

Organisationer ser akut behov for hjælp til verdens fattigste lande på grund af høje priser på fødevarer.

Der er akut behov for en koordineret indsats, der kan hjælpe ikke mindst verdens fattigste lande med at håndtere den stigende fødevareusikkerhed.

Det siger Den Internationale Valutafond, Verdensbanken, Verdenshandelsorganisationen og FN's Verdensfødevareprogram i en fælles udtalelse.

Organisationerne opfordrer til finansiering af fødevarer, et sikkerhedsnet til fattige familier og landmænd, og at landbrugsproduktionen bliver øget.

Krigen i Ukraine og sanktioner imod Rusland betyder høje priser på energi og fødevarer.

Efter at krigen brød ud, har der været demonstrationer i flere lande over de stigende priser. Det er eksempelvis i lande som Sri Lanka og Peru.

Ifølge det amerikanske medie CNN har mindst seks personer mistet livet i Peru i demonstrationer over stigende benzinpriser.

Stigende priser på naturgas har også betydning for, hvor meget gødning der produceres. Det kan få konsekvenser for produktionen af mad i de fleste lande, lyder det.

Organisationerne skriver i deres udtalelse, at de høje priser kan øge uroen i lande, som allerede er skrøbelige eller prægede af konflikter.

Ifølge organisationerne er verdens fattigste lande de mest udsatte, men også mellemindkomstlande er i stigende grad udsatte.

De fire internationale organisationer opfordrer til åben handel, der ikke rammes af sanktioner. De opfordrer også til det, som de kalder humanitære indkøb af fødevarer.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden